Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuzzy
Wyświetlenie odpowiedzi
Chmielnik
Collapse
X
-
To witaj "stary tajniaku". Pozdrawiam i"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Największym wrogiem chmielnika jest gradobicie.
26 maja w godzinach popołudniowych właśnie gradobicie zniszczyło ok. 4000 ha niemieckich upraw w rejonie Tettnang i Hallertau!
Ponieważ to prawie 20 % niemieckich upraw, katastrofa ta z pewnością odbije się na światowych zbiorach i cenach chmielu w roku 2009.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
witam jestem tu nowy na forum. szukalem juz prawie wszedzie sadzonek chmielu od dawna i dzisiaj trafilem na to dorum, chcialem sie dowiedziec czy ktos z forum mialby na sprzedaz jakies sadzonki roznych odmian, (w dobrych warunkach moze by jeszcze do konca wrzesnia cos by wyroslo z sadzonek.)
Comment
-
-
Nawet jeśli sadzonki zdążyłby wyrosnąć jeszcze w tym sezonie to i tak w pierwszym roku nie owocują czyli chyba nie ma po co się śpieszyć.
Comment
-
-
Mam takie taktyczne pytanie: puściłem chmiel na sznurku przyczepionym do 2,5 m kijka, pęd właśnie zbliża się do końca mojego obwodnika czy jak to sie fachowo nazywa. Mam więc pytanie czy załatwić wyższy kijek czy moge uciąć stożek wzrostu a pęd się rozkrzewi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alkow Wyświetlenie odpowiedziMam takie taktyczne pytanie: puściłem chmiel na sznurku przyczepionym do 2,5 m kijka, pęd właśnie zbliża się do końca mojego obwodnika czy jak to sie fachowo nazywa. Mam więc pytanie czy załatwić wyższy kijek czy moge uciąć stożek wzrostu a pęd się rozkrzewi.
Jedyne rozwiązanie to wyższa tyczka.[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor
Comment
-
-
Comment
-
-
Marynka piękna! Jak wysokie masz te "kijki"?Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment