Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marecki1410
Wyświetlenie odpowiedzi
Chmielnik
Collapse
X
-
Ponawiam pytanie szukam Karpy sadzonki spalt Select oraz Tettnanger hellp
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cipro Wyświetlenie odpowiedziwitam
ma ktos jakies inne odmiany chmielu nie tylko nasze krajowe marynka lubelski
szukam np spalt Select oraz Tettnanger mogą byc inne
chetnie odkupie sztobry
prosze o kontakt foks@wp.pl
Comment
-
-
choroby chmielu pomocy !!!
Koledzy coś się dzieje z moją plantacją na potęgę opadają licie objawy najpierw żółkną potem brązowieją schną z dołu liści nic nie widać młode pędy i łodygi tez schną co to jest podlewam dziennie nie mogę tego zdiagnozować boje się o zbiory dołączając fotografie
Pozdrawiam Kol
Comment
-
-
U mnie z kolei plagą są ślimaki. Co je pozdejmuję to nowe włażą i jeszcze się rozmnażają gdzieś na łodygach.
Na wiosnę przesadziłem Marynkę w inne miejsce. Ledwo wyrosła ale już ma szyszki natomiast Lubelski, który urósł gigantyczny prawie nie ma szyszek. Czy Lubelski później kwitnie czy o co chodzi?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cipro Wyświetlenie odpowiedziKoledzy coś się dzieje z moją plantacją na potęgę opadają licie objawy najpierw żółkną potem brązowieją schną z dołu liści nic nie widać młode pędy i łodygi tez schną co to jest podlewam dziennie nie mogę tego zdiagnozować boje się o zbiory dołączając fotografie
Pozdrawiam Kol
Ze zdjęcia ogólnego tzn. ostatniej fotografia wygląda, że wszystko w porządku, a że liście schną od dołu to chyba normlane przy tak dużej roślinie. Ja widzę dwa sposoby rozwiązania problemu. Pierwszy to zebrać kilka liści w różnym zawansowaniu „choroby” i udać się do sklepu z opryskami i zapytać się „speca” co jest nie tak (np. w Warszawie na al. Krakowskiej przy centrum ogrodnictwa nie ma z tym problemu). Drugi to przejrzeć litaraturę zamieszczoną TU
Będzie wszystko dobrze, zbiory już niebawem.Last edited by GaGacek; 2011-08-25, 12:06.[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bumbastic Wyświetlenie odpowiedziNa wiosnę przesadziłem Marynkę w inne miejsce. Ledwo wyrosła ale już ma szyszki natomiast Lubelski, który urósł gigantyczny prawie nie ma szyszek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bogna1 Wyświetlenie odpowiedziA u mnie jest na odwrót.
Comment
-
-
Sęk w tym że gdzieś zapisałem ich kolejność ale teraz to i ja nie dam głowy który jest który. Jeden już mam zebrany i leży w zamrażalniku ale ten niby marynka dopiero jakby zaczynał rosnąć. Jeszcze trochę czasu do zimy jest może zdąży urosnąć.
Comment
-
Comment