Marynkę będę zbierał na dniach (mokro ostatnio było) i wygląda na to, że będzie tego sporo. Szczegóły po zbiorze. Lubelski od początku był słabowity, a jeszcze go w tym roku jedno takie zielsko zagłuszyło, więc szyszek tylko trochę. Na szczęście przeżył i wykazuje chęć do współpracy. Zagłuszające zielsko zostało usunięte, więc w przyszłym roku powinien już nieźle owocować.
Maciek Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Mam pytanie do Starych Nadszyszkowników
u kumpla na działce rosną dwie sadzonki, pięknie owocują bo to drugi rok od zasadzenia, ale jest mały problem, nie pamięta który jest który, jedyny ślad to że jeden jest ciemniejszy
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wczoraj były pierwsze zbiory Marynki. 1.4 kg świeżych szyszek. A to tak mniej więcej jedna trzecia.... Przyglądałem się Lubelskiemu. Postarał się. Nie będzie tego tyle co z Marynki, ale mam nadzieję na przynajmniej 0.5 kg świeżych szyszek. Zdjęcia plantacji wkrótce.
Jak obiecałem, postaram się zamieścić kilka zdjęć z "plantacji". To moja pierwsza próba, więc jak coś nie wyjdzie, to proszę nie bijcie.
Oto ogólny wygląd "plantacji" Na samym końcu, to ja usiłujący rozdzielić Marynkę od Lubelskiego.
Attached Files
Comment