Browamator ( W Warszawie ) w kwietniu ma sprzedawać sztobry chmielu: 5 zł za sztukę + transport ok. 15 zł za całość. Trzeba tylko zamówić do 10 kwietnia.
Chmielnik
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomcio83Browamator ( W Warszawie ) w kwietniu ma sprzedawać sztobry chmielu: 5 zł za sztukę + transport ok. 15 zł za całość. Trzeba tylko zamówić do 10 kwietnia.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oloriderTeż zakładam chmielnik, myśle, że mszyce to nie taki problem, można oprysk odpowiedni zastosować. W mojej okolicy ostatnimi czasy, przeżywamy zmasowany atak ślimaków (tych bez skorupy). Zeżrą wszystko co na drodze im stanie, i nie ma na nich sposobu. I jak tu uchronić młody chmiel Moja mama, w sezonie, codziennie spędza godzine w ogródku na walce z tymi potworami, ale i tak nie upilnuje wszystkiego.
Mój sąsiad to nawet fose ze starych rynien wykonał wokół swojego ogródka. Nie pomogło, bo te skubańce potrafią tak sie wydłużyć, że ponad wodą przełąziły.
Może ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z tymi obślizgłymi stworzeniami, jak skutecznie ochronić chmielnik?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelka(...) Zamierzam posadzić chmiel na balkonie, a tam nie wejdą"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaA czemu ma nie zaowocować ładnymi szyszuniami? Czy kto słyszał o złym wpływie donicy na chmiel?
Może ktoś się wreszcie wypowie bardziej arbitralnie"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika InfamMoże ktoś się wreszcie wypowie bardziej arbitralnie
Na poważnie. Jaki wpływ może mieć balkon? U mnie żaden gdyż ogródek wychodzi, że tak powiem "z balkonu". Czy posadzę chmiel pod balkonem czy na balkonie, to bez różnicy.
A może nawet lepiej bo piesek mi sztorbów nie odkopie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaMoże ja zacznę... khem, khem
Na poważnie.
Teraz też na poważnie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaJaki wpływ może mieć balkon? U mnie żaden gdyż ogródek wychodzi, że tak powiem "z balkonu". Czy posadzę chmiel pod balkonem czy na balkonie, to bez różnicy.
A może nawet lepiej bo piesek mi sztorbów nie odkopie ."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Z tego co słyszałam, to jak wsadzę sztorba w 1 m3 to mu starczy. Poza tym jest najmniej wymagającą rośliną. To też zasłyszane Ale i tak to sprawdzę osobiście. Ściana, na której się oprze ma 2,5 m wysokości i jest od południa do zachodu słońca wystawiona na promienie słoneczne. Gorzej jeśli będą burze, bo ta sama ściana najwięcej wtedy obrywa Kiedyś do pół metra zasypało ją gradem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaZ tego co słyszałam, to jak wsadzę sztorba w 1 m3 to mu starczy.Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
A czy strasznie odbiegam od normy z tym moim jednym metrem sześciennym? A kto powiedział, że kupię doniczkę? Już mam zbudowaną skrzynię, w której posadzę marynkę. Mam też wielki baniak plastikowy, który służył jako donica do palmy. Ta zdechła, więc donica pójdzie na lubelski. Będę mogła rozróżnić, który chmiel jest gdzie, bo doświadczenia w odróżnianiu to nie mamLast edited by joelka; 2006-04-05, 18:41.
Comment
-
-
Jak czytam o tych Twoich pojemnikach na chmiel to mi się przypomina moja kuchnia. Cała stale zagracona sprzetem do piwa. Takich sprzetow jak kapslownica, menzurka, areometr, termometr, lejek, sitko, srutownik i inne... to wogole nie kitram nigdzie, tylko leza sobie na barku kolo zazwyczaj dwoch fermentatorow na burzliwejPozdrawiam
dj
Comment
-
Comment