polski gotowiec

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • eljoter
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2002.03
    • 15

    polski gotowiec

    czy warzyliście już piwo z polskiego gotowca ,jest do kupienia w sklepie piwosza? jesli tak to prosze o opinię.Ja własnie przeprowadzam degustację i nie wiem jak go ocenić ? może jedna butelka to za malo?
  • kangurpl
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.03
    • 2660

    #2
    A kiedy to warzyłeś?
    Przecież ten gotowiec pojawił się dopiero niedawno.
    Daj może temu piwu szansę i niech trochę poleżakuje
    Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
    "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

    "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

    Comment

    • eljoter
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2002.03
      • 15

      #3
      Leżakuje w butelkach juz ze trzy tygodnie i jeszcze troche sobie poleży .Każdego trochę korci by się dowiedzieć co z tego warzenia
      wyszło.Po pierwszych próbach wiem że jest w smaku dobre ale za mało chmielone , sam dodaję zawsze swojego chmielu goryczkowego jak warzę piwko z gotowców i jeszcze jest jak dla mnie za malo wyraziste.Początek jest dobry ,trzeba naszych popierać.

      Comment

      • Ka_Dar
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.03
        • 248

        #4
        Przy zakupach pytaj o bardziej nachmielonego.

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #5
          Na etykiecie jest informacja, że nachmielone jest na 20 - 30 IBU. To przeciętna wielkość, ale nie wiem, czy dotyczy parcji 20 litrów, czy 10 litrów (bez dodatku cukru). Sam będę probował to zrobić dzisiaj, ale rozbiję na dwie porcje pięciolitrowe, fermetowane różnymi drożdżami.

          Comment

          • pawcio1
            Porucznik Browarny Tester
            • 2003.03
            • 363

            #6
            Krzysiu napisał(a)
            Na etykiecie jest informacja, że nachmielone jest na 20 - 30 IBU. To przeciętna wielkość, ale nie wiem, czy dotyczy parcji 20 litrów, czy 10 litrów (bez dodatku cukru). Sam będę probował to zrobić dzisiaj, ale rozbiję na dwie porcje pięciolitrowe, fermetowane różnymi drożdżami.
            Dostałem dziś maila że jest natępny polski kit.
            Tym razem Pils mocniej chmielony na 30-40 IBU.
            Kto testuje??/


            PS.Mnie takie gotowce jakoś już nie bawią.

            Comment

            Przetwarzanie...
            X