Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • etman
    Szeregowy Piwny Łykacz
    🍼
    • 2015.01
    • 14

    Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand

    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

    Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z Kanady). Jest to owocowy, odporny na stres i wytrzymały szczep, który wzmacnia biotransformację i mętność w nowoczesnych stylach IPA..

    Polecane w szczególności do NEIPA.
    • Flokulacja: średnia
    • Odfermentowanie: średnie do wysokiego
    • Zalecana temp. fermentacji: 18°-22°C
    • Tolerancja alkoholu: 10% ABV


    Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g


    Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane
    Warzenie jak marzenie - sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa
  • zasada
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 234

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika etman Wyświetlenie odpowiedzi
    Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane
    Sucharkowej ofensywy ciąg dalszy!
    Rzecz na tyle świeża, że nawet na HBT nie ma informacji.poza obwieszczeniem jakiegoś sklepu: https://www.homebrewtalk.com/threads...-packs.734380/

    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony

    Comment

    Przetwarzanie...
    X