Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z Kanady). Jest to owocowy, odporny na stres i wytrzymały szczep, który wzmacnia biotransformację i mętność w nowoczesnych stylach IPA..
Polecane w szczególności do NEIPA.
Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z Kanady). Jest to owocowy, odporny na stres i wytrzymały szczep, który wzmacnia biotransformację i mętność w nowoczesnych stylach IPA..
Polecane w szczególności do NEIPA.
- Flokulacja: średnia
- Odfermentowanie: średnie do wysokiego
- Zalecana temp. fermentacji: 18°-22°C
- Tolerancja alkoholu: 10% ABV

Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane

Comment