Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • etman
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.01
    • 6

    Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)

    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

    Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno chmielone piwo.

    Drożdże polecane do: Double IPA, Hazy / Juicy IPA, American IPA.
    • Odfermentowanie: 78%-82%
    • Flokulacja: niska do średniej
    • Zalecana temperatura fermentacji: 18-22°C (64-72°F)
    • Tolerancja alkoholu: średnia - wysoka (8 - 12%)
    • Obecność genu STA1 (gen glukoamylazy): wynik negatywny

    ​Jakieś doświadczenia?
    Warzenie jak marzenie - sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa
Przetwarzanie...
X