Viking Malt toto oferuje pod nazwą handlową "Sprau" jako dodatek do zasypu mający znacznie podkreślić i uwypuklić aromaty i smaki chmielowe.
To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć śrutownik, a podczas warzenia nie zapomnieć o kleikowaniu @80*C.
Pojawił się w Centrum Piwowarstwa, to razem z nowym US chmielem Krush poszło do koszyka i w weekend będzie warzonko.
baza to Pale Ale z Vikinga,
drożdże Verdant IPA z Lallemanda
tak wygląda
przed śrutowaniem / grubo ześrutowany / drobno ześrutowany (wychodzi taka grubsza kaszka)
Bób w piwie... co prawda piłem coś z Recraftu z tym... ale no zobaczym co to będzie na własnych garnkach
To takie ziarna wielkości grochu, przyjeżdżają w postaci nieco złamanej. Są dość twarde. Trzeba ześrutować i pomęczyć śrutownik, a podczas warzenia nie zapomnieć o kleikowaniu @80*C.
Pojawił się w Centrum Piwowarstwa, to razem z nowym US chmielem Krush poszło do koszyka i w weekend będzie warzonko.
baza to Pale Ale z Vikinga,
drożdże Verdant IPA z Lallemanda
tak wygląda
przed śrutowaniem / grubo ześrutowany / drobno ześrutowany (wychodzi taka grubsza kaszka)
Bób w piwie... co prawda piłem coś z Recraftu z tym... ale no zobaczym co to będzie na własnych garnkach
