Drożdze Cooper

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • buber
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.08
    • 2

    Drożdze Cooper

    Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć czy drożdze Cooper które są przeznaczone do górnej fermentacji "zadziałają" w dolnej.
    Producent pisze że powinna być większa temperatura niż 10 stopni Celsjusza.
  • pjenknik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.08
    • 3388

    #2
    Raczej nie polecam. Odwrotnie na pewno sie uda, czyli drożdże dolnej fermentacji ruszą przy wyższych temperaturach, natomiast w drugą stronę może być problem.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    • mapajak
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.12
      • 1187

      #3
      Do dolnej fermentacji polecam drożdże Braupartner. Zimą prowadziłem z powodzeniem fermentację za pomocą tych drożdży w 10 st. C.

      Comment

      • buber
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.08
        • 2

        #4
        Dzięki za informacje i pozdrawiam.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X