Woda z odwróconej osmozy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mapajak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.12
    • 1187

    #16
    Do dolnej fermentacji polecam drożdże Braupartnera - fermentują bez problemu w 8 st. C i są neutralne smakowo.

    Comment

    • pjenknik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.08
      • 3388

      #17
      Na pewno lepszy od tego z Poznania, bo warzą w Tychach
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

      Comment

      • dlugi77
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2003.10
        • 15

        #18
        pjenknik napisał(a)
        Na pewno lepszy od tego z Poznania, bo warzą w Tychach
        Ja będę miał zpewnością lepszą wodę...

        Kontynuuję temat mojej warki w dziale "Moje warzenie", żeby się nie narazić ART'owi
        Ostatnia zmiana dokonana przez dlugi77; 2003-10-09, 21:47.
        DługiMaj Home Brewery
        Rozlewnia W-wa/Szygówek

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • AaLeX
          Połczyn-Zdrój, Ultimate Hopped Połczyn Pilzner
          AaLeX
          Znalazłem to piwo w Dino. Ostatnia butelka kosztowała 4,69zł. Dużo, ale myślę sobie, spróbuję. Może to piwo pokaże jakiś smak. I mamy niespodziankę. Piwo ma smak. Barwa słomkowa. Piana niezła. Zapach chmielowy. W smaku chmiel, delikatny nuty ziołowo-słodkawe. Dość oryginalny w smaku...
          2024-08-06, 15:16
        • ziomalisz
          pierwsze Piwo smakuje jak woda i bez %? co robić
          ziomalisz
          od samego poczatku mam problem z brewkitem mexican carveza. Start piatek 18.5 Fermentacja jakas dziwna zero piany, a blg spadało dzis wynosi 0. Otwieram brzeczke, pachnie ladnie próbuje i smakuje jak woda z leciutka nutka chmielu i w dodtaku balingometr pokazuje wszystko na 0. ta woda nawet nie ma...
          2018-05-28, 10:32
        • Rychu80
          Woda źródlana do nastawu przegotować ?
          Rychu80
          Witam

          Jest to mój pierwszy post na tym forum szukałem odpowiedzi lecz jakoś nie mogłem nigdzie znaleźć a mianowicie w mojej okolicy jest źródełko w lesie gdzie woda jest bardzo dobra i sporo ludzi ją pobiera do celów spożywczych,moje pytanie brzmi czy taką wodę muszę przegotować...
          2019-01-29, 20:01
        • Grbuy
          Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
          Grbuy
          Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
          2023-11-30, 21:57
        • Javox
          Freedom, Freedom Premium Lager
          Javox
          Lager z alko 4.0%

          Piana - na dłużej obwódka, piana trzaskająca.
          Lacing - niewiele.
          Gaz - średni.
          Lacing - nic.
          Barwa - lekko opalizująca złota słomka.
          Aromat - zbożowość.
          Smak - gorzkawa woda zbożowa, nuta owocowości lagerowej, lekka wodniste...
          2025-04-12, 17:12
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...