Może ktoś z szanownych forumowiczów wie gdzie w Polsce można kupić drożdże dolne fermentacji. Chciałem kupić w Browamatorze ale od jakiegoś czasu nie widzę w ich ofercie takowych.
Gdzie można kupić drożdże dolnej fermentacji
Collapse
X
-
Mam zamówione i obiecane na I dekadę lutego.Nie wiem dokładnie ile i co otrzymam.Ewentualnie się podzielę.Comment
-
Info dla innych poszukujących.
Drożdze można kupić w Instytucie Słodu i Piwa tutaj jest więcej informacjiŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
Related Topics
Collapse
-
Browarek miałem możliwość odwiedzić 26.03.2024 dzięki uprzejmości Remka Staronia, czyli jego założyciela. W Katowicach jest on dobrze znany piwoszom jako właściciel już kultowej Absurdalnej gdzie oczywiście piw StarKrafta (i nie tylko) można spróbować z 16 kranów.
W browarze pracują...-
Channel: Śląskie
-
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
-
Channel: Niemcy
-
-
Minibrowar z miasteczka Nový Bor na północy Czech (kraj liberecki).
Więcej:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...0-pivovar-born
Leżak dolnej fermentacji, 12% ekstr., 4,8%...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment