Ekstrakt pszeniczny WES

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Ogólnie jeśli chodzi o piwa pszeniczne - nie tylko z ekstraktu, zwłaszcza WES, mają tendencję do długiego dojrzewania - często na początku piwo jest mocno gorzkie i sprawia wrażenie lekko skwaśniałego, a potem im dłużej się czeka, tym lepsze.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

pawcio1 napisał(a)
      ...
      Drożdze za kazdym razem "pawciowe"

Śmiesznie się to czyta.Jak kiedyś wprowadzę je na rynek to już mam gotową nazwę.
      Kiedy będzie można je nabyć?

Comment

Related Topics

Collapse

• Grbuy
        Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
        Grbuy
        Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
        2023-11-30, 20:57
      • Orzech1988
        X Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
        Orzech1988
        Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.

Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły...
        2019-01-13, 21:23
      • Orzech1988
        XI Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego
        Orzech1988
        Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
        zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
        XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego

Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem...
        2020-01-15, 17:07
      • Ahumba
        Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
        Ahumba
        W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
        2025-02-11, 20:31
      • darekd
        Eichbaum, Cronus German Pilsner
        darekd
        Piwo dostępne w Sieci Stokrotka. Puszka była tak oldskulowa, że musiałem to kupić, szczególnie że cena (ok. 2,80 PLN) zachęcała do podjęcia tego ryzyka.
        Jest to piwo kierowane do litewskiej firmy Maxima (która jest właścicielem Stokrotki). Na puszce jest skład (woda, słód, chmiel)...
        2025-01-04, 01:50
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...