Zepsuty słód?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gralll
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.06
    • 127

    #16
    http://www.pektowin.com.pl/enzymy.htm wejdz amylolityczne - te które nas interesują sam kiedyś zrobiłem takiego kwasa

    Comment

    • Borysko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1144

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralll
      http://www.pektowin.com.pl/enzymy.htm wejdz amylolityczne - te które nas interesują sam kiedyś zrobiłem takiego kwasa
      Dobrze podsumowałeś (byle)jakość takiego trunku. Na tym forum nie spotkasz raczej milośników sztucznych enzymów. One zresztą nie rozłożą jaj wołka zbożowego, trzeba by poszukać jakiś silniejszych środków (może stężony kwas?)

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Borysko
        One zresztą nie rozłożą jaj wołka zbożowego, trzeba by poszukać jakiś silniejszych środków (może stężony kwas?)
        Wiesz co, ja proponuję jednak słód bez wołków, po co się męczyć z rozkładaniem wołka Swoją drogą, super to brzmi.... "rozłożyć wołka".....
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • mjp
          † 1963-2021 Piwosz i fajczarz w raju
          • 2004.02
          • 954

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
          Swoją drogą, super to brzmi.... "rozłożyć wołka".....
          Rozłóż wołka, inaczej wołek rozłoży Ciebie!
          Maciek
          Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)

          Comment

          • Borysko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1144

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjp
            Rozłóż wołka, inaczej wołek rozłoży Ciebie!
            Albo "weź wołka za rogi!"
            Last edited by Borysko; 2005-06-06, 17:37.

            Comment

            • gralll
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.06
              • 127

              #21
              a mam pytanie czy ten słód był pozbyty kiełków (oddzielone zostały kiełki korzonkowe kiełki mają gorzki smak )

              Comment

              • Wielki_B
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.02
                • 1968

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gralll
                a mam pytanie czy ten słód był pozbyty kiełków (oddzielone zostały kiełki korzonkowe kiełki mają gorzki smak )
                Nie chcę być upierdliwy, ale uszanuj tych, którzy mają czytać Twoje myśli przelane na klawiaturę i stosuj, choćby minimalnie, interpunkcję. Twoje posty fatalnie się czyta (żeby kapnąć o co Ci chodzi, trzeba przeczytać kilka razy).

                Wracając do zapytania: myślisz, że Marusia sama słodowała jęczmień, a potem go jeszcze wędziła?

                Comment

                Przetwarzanie...
                X