Ekstrakt słodowy - da radę taniej?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

    #16
    dessloch napisał(a)
    ... bo po co, jeśli zacieranie to taka prościzna?
    bo to naprawdę nie jest takie trudne jak tutaj wszyscy mówią oni kłamią, to pewnie agenci browamatora i WESa :>
    moje pierwsze poważne piwo zrobiłem ze słodu i dziś (po kilku warkach w większości z ekstraktu), wiem, że dużo jeszcze nauki przede mną. jeśli dla ciebie to taka łatwizna, bardzo chętnie przyjmę się na bezpłatne nauki do ciebie poza tym trzeba jeszcze sporo wydać kasy.

    Comment

    • dessloch
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.05
      • 127

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      moje pierwsze poważne piwo zrobiłem ze słodu i dziś (po kilku warkach w większości z ekstraktu), wiem, że dużo jeszcze nauki przede mną. jeśli dla ciebie to taka łatwizna, bardzo chętnie przyjmę się na bezpłatne nauki do ciebie poza tym trzeba jeszcze sporo wydać kasy.

      hmmm nie no może (a nawet na pewno) trochę przesadziłem

      aczkolwiek ja mam chyba wszystko potrzebne do warzenia piwa każdego rodzaju..
      no nie posiadam chłodnicy, lodóweczki... ale takto, to chyba sprzętowo dobrze stoję


      dzisiaj zaczynam kolejną warkę nr 3 i powiem czy to taka prościzna czy tylko tak mówiłem bo już tamtą CIĘŻKĄ pracę miałem za sobą (bo 8 godzin roboty to nie przelewki ale jak szybko mijają.. czysta przyjemność: )]

      Comment

      Przetwarzanie...
      X