Tani słód

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • DanielJakubowski
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.12
    • 791

Zastanowię się nad byciem "zielonym". Nie powiem, całkiem sporo (jak dla mnie) ta przyjemność kosztuje. Ale jeśli się zdecyduję, to tylko ze względu na sentyment do forum Bo z przywileju "premium" i tak nie będe korzystał. Art, nie zastanawiałeś się nad powiększeniem asortymentu ?
    Pozdrawiam
    dj

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23960

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
      Zastanowię się nad byciem "zielonym". Nie powiem, całkiem sporo (jak dla mnie) ta przyjemność kosztuje. Ale jeśli się zdecyduję, to tylko ze względu na sentyment do forum Bo z przywileju "premium" i tak nie będe korzystał. Art, nie zastanawiałeś się nad powiększeniem asortymentu ?
      nnooo w ciągu tygodnia doszły granulaty chmielowe i szklana duperelka do pomiaru BLG. nad asortymentem prace trwają, a te jak zwykle związane są zamrażaniem gotówki, której nie zawsze człek ma tyle pod ręką ile by chciał.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Maidenowiec
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 2287

W takim razie odciążę trochę tej zamrożonej gotówki
        Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• DanielJakubowski
          • 2005.12
          • 791

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
          nnooo w ciągu tygodnia doszły granulaty chmielowe i szklana duperelka do pomiaru BLG. nad asortymentem prace trwają, a te jak zwykle związane są zamrażaniem gotówki, której nie zawsze człek ma tyle pod ręką ile by chciał.
          No też fakt, żeby mieć spory asortyment trzeba w to ładnie zainwestować. A nie zastanawiałeś się się nad śrutowaniem usługowym. Przeliczyłem sobie, że śrutownika nie będe kupował (a na spółkę nie mam z kim) więc kupowanie tutaj słodu w moim przypadku odpada. Jeśli masz śrutownik i trochę wolnego czasu to może byłoby warto (kasy w ten sposób nie mrozisz ).
          Pozdrawiam
          dj

Comment

• DanielJakubowski
            • 2005.12
            • 791

Swoją drogą... nie wiem jak wygląda kwestia realizacji zamówień składanych przez Ciebie do dostawców, ale może warto by było wprowadzić dłuższy czas realizacji dla nas. W ten sposób nie musiałbyś magazynować u siebie zbyt wiele i mrozić kasy. A myślę, że każdy rozsądny piwowar wcześniej planuje sobie co chce kupić i nie kupuje nic na ostatnią chwilę
            Pozdrawiam
            dj

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
              Swoją drogą... nie wiem jak wygląda kwestia realizacji zamówień składanych przez Ciebie do dostawców, ale może warto by było wprowadzić dłuższy czas realizacji dla nas. W ten sposób nie musiałbyś magazynować u siebie zbyt wiele i mrozić kasy. A myślę, że każdy rozsądny piwowar wcześniej planuje sobie co chce kupić i nie kupuje nic na ostatnią chwilę
              Mniejsze zamówienie wiąże się z wyższym kosztami zakupu, koszt transportu przeliczony na jednostkę towaru jest wyższy - także rozwiązanie to mimo, ze ciekawe ma pewne znaczące wady.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Tomek-Pasieka
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2005.10
                • 197

ja namierzyłem słód za 2,50. ale to drożyzna. pewien sympatyczny pan kupił za 1,20 od kg. (trza pytać w odpowiednich browarach)

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka
                  ja namierzyłem słód za 2,50. ale to drożyzna. pewien sympatyczny pan kupił za 1,20 od kg. (trza pytać w odpowiednich browarach)
                  Tak tani słód mwojtaszek nabył w Zodiaku w grudniu. Oni sami tam słodują ziarno.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• zbysia
                    • 2004.09
                    • 907

Jejku, jejku!!
                    Jaki fajny temat!
                    Ponieważ, go założyłem w czasach, gdy na dywan wchodziłem po drabinie, to przez dłuższy czas w nim nie pisałem (po co "zdrzaźniać" innych bezcenami surowca ). Ale takie "słodkie pierdzenia" w temacie "browarnictwa amatorskiego"? "Hola! Hola! Panie Hitlerze!"
                    Ponieważ Art prowadzi sprzedaż słodów i jest to najtańszy dostępny słód, proponuje nie wpisywać tu didaskaliów, chyba, że ktoś znajdzie gdzieś ogólno dostępny (czyt. przez internet) surowiec. Bo pisanie, że gdzieś tam koło Majdanu na lubelszczyźnie jest ukraiński po 0,40 zł, ale sprzedają tylko 1 kg na osobę jest bez sensu.
                    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• zbysia
                      • 2004.09
                      • 907

Ad meritum: dyskusja o kosztach hobby jest zawsze ciekawa. Koszty piwowarstwa domowego, według mnie nie są zastraszające, w porównaniu np.: do żeglarstwa, ścigania się samochodami.. Jeśli np. kucharzy sie i traktuje się to jako hobby, to możliwe są dwa wyjścia: gotujemy, patrzymy co wyszło i na kompost, analogiczna sytuacja jest z piwowarstwem. Od kosztów piwowarstwa należy odjąć koszt jaki ponieślibyśmy jadąc lub idąc i kupując piwo w sklepie i gwoli ścisłości ta różnica będzie dopiero kosztem napicia się własnego piwa.
                      Panie i Panowie - Kocham Was i Życie jest Piękne
                      fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• Tomek-Pasieka
                        • 2005.10
                        • 197

o Marku mówiłem

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23960

pozwoliłem sobie na oczyszczenie tematu, wątek o "rozsądnym piwowarze" znalazł swoje miejsce w głównym dziale piwowarskim, reszta poleciała do przechmielin.
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                            Tak tani słód mwojtaszek nabył w Zodiaku w grudniu. Oni sami tam słodują ziarno.
                            pytanie czy następnym razem też się da, bo słód rzeczywiście dobry (nie tylko cenowo).
                            Last edited by e-prezes; 2006-03-01, 14:38.

Comment

• Regzer
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2005.07
                              • 59

A przy okazji - jakie są namiary na browar Zodiak - bo nijak nie mogę się doszukać (to chyba gdzieś w Krakowie?). I czy są tam gotowi sprzedać prywatnemu odbiorcy nieduże ilości - np 20 kg?

Z piwnym,
                              Regzer

Comment

• Tomek-Pasieka
                                • 2005.10
                                • 197

a są w spisie browarów. o tu http://www.browar.biz/browary.php?id=57&s=

Comment

Przetwarzanie...
                                X