Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Tani słód
Collapse
X
-
Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo i pomijam, ze ja bym skrzynki własnego piwa za 50zł nie oddał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka Wyświetlenie odpowiedzikiedyś sobie liczyłem i wyliczyłem, że butelkę 0,5 l należałoby sprzedawać za ok. 4-5 zł (wliczając surowce i ok. 10 godz. spędzonych przy warzeniu, rozlewie itp.)
mi wychodzil koszt butelki 50 gr ale jak liczylem tylko surowce (2 zl za kg slodu) bez wody, gazu i pracy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka Wyświetlenie odpowiedzikiedyś sobie liczyłem i wyliczyłem, że butelkę 0,5 l należałoby sprzedawać za ok. 4-5 zł (wliczając surowce i ok. 10 godz. spędzonych przy warzeniu, rozlewie itp.)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99 Wyświetlenie odpowiedzijeszcze koszty dystrybucji + VAT to dycha wyjdzie :-)
mi wychodzil koszt butelki 50 gr ale jak liczylem tylko surowce (2 zl za kg slodu) bez wody, gazu i pracy
Ty nie policzyłeś kosztu butelki, tylko udział kosztów surowców na butelkę, a to jest wielka różnica.Last edited by kopyr; 2008-04-15, 19:53.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziKoszt butelki 50groszy to jest ale kaucja za NRW.
Ty nie policzyłeś kosztu butelki, tylko udział kosztów surowców na butelkę, a to jest wielka różnica.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNa 5zł, to w przypadku nieudziwnionego piwa, powiedzmy pilsa, czy bittera, to szacowałbym koszty wytworzenia. Za mniej niz 10zł, to bym się z tym piwem nie rozstał. A i tak bym całej warki nie sprzedał.
Comment
-
-
A koszt za roboczogodziny przy projektowaniu etykiety w fotoszopie ?
Ale fakt faktem - jak się podliczy te wszystkie rzeczy wychodzi całkiem sporo. A ja jak dotychczas rozdaję swoje piwa znajomym za darmo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika artur2 Wyświetlenie odpowiedziA koszt za roboczogodziny przy projektowaniu etykiety w fotoszopie ?
Ale fakt faktem - jak się podliczy te wszystkie rzeczy wychodzi całkiem sporo. A ja jak dotychczas rozdaję swoje piwa znajomym za darmo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99 Wyświetlenie odpowiedzinie za darmo tylko za wyrazy uznania :-) ale jak ktos mowi "nawet dobre" (czytaj: nie gorsze od tego ktore chlam na codzien) to chetnie bym go zanurzyl w przemyslowej kadzi ;-)Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Jeśli liczą się jedynie pieniądze i za nic nie chcemy naszą pasją się podzielić ani się wysilić to proponuję zaprzestanie ohydnego procederu warzenia na korzyść spaceru do Biedronki.
Na pewno będzie taniej a i na robociźnie zaoszczędzą koledzy.FemtoBrowar
http://www.femtobrowar.pglab.xon.pl/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrg Wyświetlenie odpowiedziJeśli liczą się jedynie pieniądze i za nic nie chcemy naszą pasją się podzielić ani się wysilić to proponuję zaprzestanie ohydnego procederu warzenia na korzyść spaceru do Biedronki.
Na pewno będzie taniej a i na robociźnie zaoszczędzą koledzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzii jo tyż bych takiego topił-rynce mi opadają o brak konkretnego zdania, dlatego jeszcze jedno piwo rozdam i na tym skończę.
Jeżeli ktoś chce się napić mojego piwa musi poprosić.
Zauważyłem j.w., że ludzie traktują piwo totalnie bez szacunku, byle się napić. Pewnie spowodowane jest to kiepską jakością piwa kiedyś i specyfiką piwa sklepowego dziś.
Trochę szkoda, bo chciałbym swoi entuzjazmem zarazić trochę znajomych. Ale głową muru......
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzii jo tyż bych takiego topił-rynce mi opadają o brak konkretnego zdania, dlatego jeszcze jedno piwo rozdam i na tym skończę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista Wyświetlenie odpowiedziNie rób tego. Twój Bioły Futer był rewelacyjny.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Comment