Przeglądając czeską stronę minibrowarów www.haplmont.com zastanowiło mnie wyliczenie kosztów warzonego w domu piwa. Nie ukrywam, że koszty słodów w Polsce są według mnie dość wysokie. Z czeskich wyliczeń wychodzi 5 razy taniej. Czy ktoś próbował kupować surowce za granicą - wysyłka lub wyjazd wakacyjny, nie chodzi mi tylko o Czechy.
Tani słód
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Co oznacza wg Ciebie drogi słód...? Nie mogłem doszukać sie na tej strone jakichś cen (może coś zapodasz).Browamator sprzedaje dużo drożej (5zl za kg pilsa) niż np. Strzegom (1.80 za kg pilsa).Jakie wiec ceny widziałeś na czeskich stronach?chickkiller :)
-
-
Strona (chyba o tę mi chodziło?) podawała cenę gotowego domowego wyrobu 1,6 korony tj. 23 gr.
Teraz sprawdziłem - chodzi o http://www.volny.cz/mikropivovar/
Pytanie zadaję, bo chciałbym powiększyć warzenie ze względu na znajomych których przybywa do degustacji i nie ukrywam, że hobby staje się kosztowniejszefANIAtic www.faktoria-ukraina.pl
Comment
-
-
W/w strona ma chyba już kilka latek - przynajmniej na to wskazuje styl i jakość wykonania strony.
Wtedy wszystko było tańsze niż obecnie. Wystarczy porownać cenę korony z roku 2000 i cenę obecną oraz ile za to można kupić.
Sądzę, że Pan Jaroslav Vysloužil robi dziś 2-3 krotnie droższe piwo niż 1,6 Kč za butelkę - czyli jak i myPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris_1987... Strzegom (1.80 za kg pilsa)...Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurpljesteś pewien tej ceny ???chickkiller :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chris_1987Ale czy podwyżka weszła w życie?Fakt nie słód był kupiony przed czasem strachu (owej podwyżki)...a teraz? Mam znajomego w słodowni i wyśle mu smsa...jak sie odezwie to dam znać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumAle ma mały wybór...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment