Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi
Tani słód
Collapse
X
-
cena hurtowa słodu w słodowniach to obecnie okolo 1,22pln za kg 1000pln+vat za tone a gdzieniegdzie zdarza sie słodowniom srzedac słód detalicznie po 1,50pln co jest i tak genialną ceną(licząc koszt worka w jakim to sprzedają, a worek jest świetny do przechowywania), to gdzieniegdzie to przemila załoga pewnej słodowni w trójmieście.Pozdrowienia swoja droga dla chyba juz jedynej słodowni ktora wspiera browarnikow amatorów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobongcena hurtowa słodu w słodowniach to obecnie okolo 1,22pln za kg 1000pln+vat za tone a gdzieniegdzie zdarza sie słodowniom srzedac słód detalicznie po 1,50pln co jest i tak genialną ceną(licząc koszt worka w jakim to sprzedają, a worek jest świetny do przechowywania), to gdzieniegdzie to przemila załoga pewnej słodowni w trójmieście.Pozdrowienia swoja droga dla chyba juz jedynej słodowni ktora wspiera browarnikow amatorów
Ale poznam..."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Browar Leszek
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiWitam szanowne koleżeństwo.
Uzyskałem kontakt z browarem w Żninie "Leszek". Pan okazał sie bardzo sympatyczny i powiedział że istnieje możliwość zakupu słodu u nich w ramach puli resztek pozostałych z produkcji. Słód jest pilzneński. W poniedziałek (24.04.06) jadę na spotkanie, oraz ewentualny zakup. Jeśli ktoś jest zainteresowany to zapraszam na pw.
p.s
często jeżdzę do warszawy, więc jak ktoś z wawy byłby też chętny to możemy się jakoś dogadać
....oczywiście o ile cokolwiek wyjdzie z tego spotkania
pozdrawiam
Szanowne koleżeństwo.
Spotkanie w Browarze Leszek było owocne. Nie będę się tu rozpisywał na inne wątki poruszone na spotkaniu ale, myślę że, pozyskaliśmy (my browarnicy domowi) nowego, sprzymierzeńca chętnego pomóc nam doskonaleniu naszego hobby.
Inne wątki rozmowy chyba poruszę ale w innych częściach forum .
Kontakt miły, a że w okolicy kujaw/pałuk o słód bardzo trudno to tym bardziej jest cenny taki kontakt.
Słód zakupiłem w cenie producenta ! 1,5 za kg. słód pilzneński jasny/słodownia Optima (o ile nie przekręciłem nazwy koło Poznania).
Ja ze swej strony mogę jeszcze dodać, że w ramach wymiany doświadczeń mogę taki słód przywieźć do bydgoszczy lub warszawy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascDrogi Szefi.
Jeśli rzeczywiście nie sprawi Ci to problemu, to ja się piszę.
Mieszkam przed Warszawą, przy trasie z Bydgoszczy/Gdańska do Warszawy, 200m od trasy. Jakiś sensowny woreczek pewnie by się przydał
Pozdróweczki
Tym razem dostawa już się odbyła... ale zapisuje cię w pamięci.
Daj namiary na siebie na PW.
Jakby ktoś jeszcze był chętny... to zapraszam do kontaktu ale nie umawiam się teraz na termin.
Comment
-
-
Infam, słonko złote
Co się odwlecze, to nie uciecze.
Najważniejsze jest nawiązanie kontaktu, później pójdzie samo.
Jeszcze 2 tygodnie temu nie wiedziałem nic o robieniu piwa w domu. Teraz też wiem niewiele, a już Seniorzy tego forum odpisują na moje posty. Co będzie za rok- aż boję się myśleć.
Uśmiechnij się. Tak łatwiej się żyje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascInfam, słonko złote
Co się odwlecze, to nie uciecze.
Najważniejsze jest nawiązanie kontaktu, później pójdzie samo.
Jeszcze 2 tygodnie temu nie wiedziałem nic o robieniu piwa w domu. Teraz też wiem niewiele, a już Seniorzy tego forum odpisują na moje posty. Co będzie za rok- aż boję się myśleć.
Uśmiechnij się. Tak łatwiej się żyje."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Zignoruj oczywiście mój poprzedni post (miała być ta mordka )
Tak prawdę mówiąc to podczas stukania [...]Kolego Angasc - słaby refleks [...] nie wyświetliły mi się posty późniejsze (wyświetlanie hybrydowe) i nie wiedziałem, że Szefi już poinformował o zrealizowanej dostawie. W każdym razie to właśnie miałem na celu.
Trasa kolegi Szefi (nie wiem czy stała) biegnie opodal mojego bloku tak więc jeśli zajdzie taka potrzeba mogę zapewnić komuś odbiór z magazynowaniem.Last edited by Infam; 2006-04-27, 22:53."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angascJeszcze 2 tygodnie temu nie wiedziałem nic o robieniu piwa w domu. Teraz też wiem niewiele, a już Seniorzy tego forum odpisują na moje posty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaJa nie na temat, ale zaciekawiła mnie ta wypowiedź. To jak, na innych porach Seniorzy z Juniorami nie gadająŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykO na porach to ja na pewno nie gadam
Comment
-
Comment