Tani słód

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tilikum
    Do mnie przyszedł słód w poniedziałek. Zamówiłem na próbę od razu ześrutowany i wygląda że jest zbyt drobny. Zobaczymy przy warzeniu, ale chyba będzie się nadawał tylko jako dodatek do słodów śrutowanych przez BA.
    Na plus trzeba zaliczyć dobry kontakt i bardzo szybką przesyłkę.
    zbyt drobny słód czy zdyt drobno ześrutowałeś ?
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• tilikum
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2005.09
      • 23

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
      zbyt drobny słód czy zdyt drobno ześrutowałeś ?
      Ponieważ nie dorobiłem się jeszcze śrutownika więc tak jak napisałem zamówiłem już ześrutowany, ale chyba za drobno.
      Natomiast mam już informację że są skłonni ześrutować dla mnie grubiej, wymienić a nawet zwrócić pieniązki jeżeli do niczego się nie przyda.
      Szóstka za dobry kontakt i chęć do współpracy

Comment

• Makaron
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.08
        • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tilikum
        Ponieważ nie dorobiłem się jeszcze śrutownika więc tak jak napisałem zamówiłem już ześrutowany, ale chyba za drobno.
        Natomiast mam już informację że są skłonni ześrutować dla mnie grubiej, wymienić a nawet zwrócić pieniązki jeżeli do niczego się nie przyda.
        Szóstka za dobry kontakt i chęć do współpracy
        Powinno sie nadac. Jesli widac czesci lusek to spokojnie sie powinienes zuzyc. Aczkolwiek bedziesz potrzebowal wiecej cierpliwosci podczas filtracji, wysladzania. Ja Samemu dlugi okres uczylem sie dobierac grubosc sruty. Poczatkowo srutowalem maszynka do mielenia miesa, pozniej dopiero po czasie dorobilem sie srutownika.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• LeComte
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.06
          • 12

Bogutymłyn - b.dobry kontakt przez GG

to dodatkowa zaleta - można się szybko porozumieć nie płacąć za telefon. Bardzo miła i konkretna rozmowa

Comment

• DanielJakubowski
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.12
            • 791

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
            na oko to wiesz pochwal się jak coś z tego uwarzysz
            No i uwarzyłem Podczas śrutowania oczywiście skosztowałem kilkanascie ziarenek. W smaku ok, tak jak pilznenski z browamatora. Efektywnosc wyszła dla mnie w normie. Co wiecej moge stwierdzic ? Polecam
            Pozdrawiam
            dj

Comment

• szefi
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2005.12
              • 194

a może według słodowni....

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
              No i uwarzyłem Podczas śrutowania oczywiście skosztowałem kilkanascie ziarenek. W smaku ok, tak jak pilznenski z browamatora. Efektywnosc wyszła dla mnie w normie. Co wiecej moge stwierdzic ? Polecam
              sam mam ten sam problem... o ile możemy wybredzać to może spróbowujemy zrobić o ile nie ranking to zwykłe porównanie, że z tej a nie innej słodowni uzysk jest taki a nie inny

hmmm janie mam za dużego doświadczenia ale postaram się włączyć w dyskusję wraz z uzyskiwanym ......
              "uzyskien" o ile of course będę miał dostępność do słodów z różnych..... miejsc

Comment

• DanielJakubowski
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.12
                • 791

Browamatorowi doszła konkurencja, to i ceny poleciały w dół na pilznenski i monachijski
                http://www.browamator.pl/katalog.php?pwd[6]=%2F163929%2F164394&sortuj=&grp=&start=&grupa_p=6& grupa_rek[6]=&aukcja=&pwd[6]=%2F163929%2F164394%2F183079%2F1594328
                Pozdrawiam
                dj

Comment

• Shlangbaum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2005.03
                  • 5828

Jak chcesz się popisać to znajdź coś czego nie wiemy Wszystkie te linki pojawiały się już po kilka razy na foru. Z niektórych słodowni da się coś kupić w małych ilościach a z innych nie. Najpierw szukaj i dawaj konkrety. Potem pisz

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• solozzo
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2006.08
                    • 87

sorki dalem link do teleadressonu, co niby ma najlepszą baze danych. Nie wiedzialem, że tu wszyscy wszytsko już wiedzą.
                    Była kiedyś słodownia przy browarze w Szczyrzycu. Można by sprawdzić, czy aby nie robią na potrzeby Fratera, czegoś u siebie. Tzn. browar zamknięty ale opactwo ciągle jest.
                    vere sede vacante est

Comment

• Shlangbaum
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2005.03
                      • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solozzo
                      sorki dalem link do teleadressonu, co niby ma najlepszą baze danych. Nie wiedzialem, że tu wszyscy wszytsko już wiedzą.
                      Była kiedyś słodownia przy browarze w Szczyrzycu. Można by sprawdzić, czy aby nie robią na potrzeby Fratera, czegoś u siebie. Tzn. browar zamknięty ale opactwo ciągle jest.
                      Skąd Ty się urwałeś Przecież w Szczyrzycu nie robi się ani piwa ani słodu tym bardziej.

Proponuję Ci jeszcze raz:

albo podawaj sprawdzone informacje albo pytaj, jak czegoś nie wiesz

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• solozzo
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2006.08
                        • 87

no to sie zapytalem o ten Szczyrzyc. Odpowiedziales grzecznie. W kazdym razie jakos mi świta ze sponsorowali u nas druzyne piłkarska - KS Oliva- Gdańsk. Widzialem w Teleexpresie kiedys info ze odzyskali browar i pokazywali produkcje. Wiem ze piwa juz nie robia. zapytalem czy aby czego innego nie robia np na potrzeby Fratera, z ktorego biora kase za wspolprace jako tzw piwo opackie. Mialem tylko przypuszczenia. Widac błedne.
                        vere sede vacante est

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

Być może Shlangie obszedł się z tobą dość obcesowo, ale wiedzieć gdzie są słodownie i browary to jedno a zakupić tam słód w ilościach półhurtowych czy detalicznych to drugie.

Comment

• piotrg
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2006.05
                            • 59

Ja tydzień temu też zakupiłem 60 kg tego słodu, szybkość działania i kontakt zaskoczyły mnie niezwykle pozytywnie, jeszcze nie zacierałem z tym słodem ale w sobotę mamy zamiar zrobić grilla z zacieraniem i mam nadzieje po wypowiedziach kolegów że będę zadowolony.
                            Mnie te dodatkowe dane na temat słodu dały trochę do myślenia, szkoda że BA nie ma na tyle precyzyjnych informacji - może większość nie jest dla nas potrzebna aleod nadmiaru wiedzy głowa nie boli.
                            Poza ceną zaskoczył mnie jeszcze sposób pakowania, słód jest w worku (plecionka jak na zboże)który to worek w worku foliowym a na tym jeszcze jeden worek z plecionki.
                            FemtoBrowar
                            http://www.femtobrowar.pglab.xon.pl/

Comment

• piotrg
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2006.05
                              • 59

jeszcze namiar na aukcje młyna bogutyn
                              FemtoBrowar
                              http://www.femtobrowar.pglab.xon.pl/

Comment

Przetwarzanie...