Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrg
Tani słód
Collapse
X
-
Tanie słody - ciemne, karmelowe, palone, pszenne
Witam
W całej dyskusji jest wiele ciekawych informacji nie mniej obracamy się wokół typu pilzneńskiego lub karmelowego jasnego, a czy zna ktoś może źródło na TANIE słody:
- palone ciemne
- karmelowe ciemne
- monachijskie
- pszeniczne.
Rozpoczynając ten wątek chcę się upewnić że jakoby:
- jest szansa na tanie słody
- lub że nie mam wyjścia... i musze kupić w znanych sklepach internetowych .
Pozdrawiam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiWitam
W całej dyskusji jest wiele ciekawych informacji nie mniej obracamy się wokół typu pilzneńskiego lub karmelowego jasnego, a czy zna ktoś może źródło na TANIE słody:
- palone ciemne
- karmelowe ciemne
- monachijskie
- pszeniczne.
- lub że nie mam wyjścia... i musze kupić w znanych sklepach internetowych .
Pozdrawiam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesa co znaczy tanio? dla jednych 5 zł za kg to tanio, dla innych nie...
ceny BA i WES'a myślę że na tym forum wszyscy znają... ja nie znam innych źródeł na tego typu słody.
Więc dla mnie ceny z powyższcych źródeł są niejako odniesieniem, cokolwiek mniej znaczy chyba taniej czyż nie ?
Więc proszę konkretniej....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefi...nie mniej obracamy się wokół typu pilzneńskiego lub karmelowego jasnego, a czy zna ktoś może źródło na TANIE słody:
- palone ciemne
- karmelowe ciemne
- monachijskie
- pszeniczne.
- lub że nie mam wyjścia... i musze kupić w znanych sklepach internetowych ...
Poza tym, kolego, zastanów się - jak ktoś ma dojście do naprawdę tanich słodów, to myślisz, że będzie chlapał o tym na prawo i lewo? Ja zostałem z tego brutalnie wyleczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefiWitam
- palone ciemne
- karmelowe ciemne
- monachijskie
- pszeniczne.
(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mapajakBo ceny słodów specjalnych, których zużycie na warkę jest rzędu 0,05 - 0,2 kg nie mają tak wielkiego znaczenia. Co innego słód pilźnienski, jako ten podstawowy surowiec, którego potrzeba 3-4 kg na 20 l pełnego piwa.Pozdrawiam
dj
Comment
-
-
W Polsce jest jakieś dzikie myślenie "byle taniej!". Nikt już nie myśli o tym, że ktoś kto ma dojście do takich rzeczy nie ma go ot tak sobie... Jego trud powinien być nagrodzony. "Najtaniej" będzie jak sam sobie pojedziesz, gdzieś gdzie one są i zakupisz. Mapajak ma rację, choć nie do końca. Monachijski i pszeniczny jednak schodzi w większej ilości.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesW Polsce jest jakieś dzikie myślenie "byle taniej!". Nikt już nie myśli o tym, że ktoś kto ma dojście do takich rzeczy nie ma go ot tak sobie... Jego trud powinien być nagrodzony. "Najtaniej" będzie jak sam sobie pojedziesz, gdzieś gdzie one są i zakupisz. Mapajak ma rację, choć nie do końca. Monachijski i pszeniczny jednak schodzi w większej ilości.
Nie będę się tłumaczył ale wystarczy, że przesledzisz moje wypowiedzi w tym wątku.
Obdzwoniłem wszytskie lokalne browary i słodownie i to co sie dało sam sobie załatwiłem, więc proszę więcej dystansu i konkretów a mniej pouczania.
Twoje zdrowie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuW Polsce słody monachijski i karmelowy ciemny robi tylko Strzegom, więc jak masz tam jakieś wejście, to możesz sobie załatwić. Pszenicznego niktw Polsce nie produkuje, więc pozostają tylko sklepy.
Poza tym, kolego, zastanów się - jak ktoś ma dojście do naprawdę tanich słodów, to myślisz, że będzie chlapał o tym na prawo i lewo? Ja zostałem z tego brutalnie wyleczony.
Szkoda że tak jest jak piszesz, że teoretycznie pomimo wysokiego poziomu na tym forum, nie wszytsko sie udaje.
Pozostaje mi jeszcze nadzieja aktywizacji grupy piwowarów północy i może wspólnymi siłami coś się uda , kto wie
Comment
-
-
próbował. należy wcześniej zadzwonić.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solozzotak żeby nikogo nie drażnić. Czy ktos próbował w Gdańsku w Baltic Malt??
Ale ta słodownia jest jeśli nie jedyną to głównym źródłem zaopatrzenia na północy.
Szczerze polecam. Tylko nie popsuj kontaktu... małe ilości możesz kupić z laboratorium.
Powodzenia.
Comment
-
Comment