Witam,
Mam pytanie do kolegów, czy ktoś warzył piwko z użyciem drożdży Pils Urquell? Czy zapach podczas fermentacji burzliwej różnił się od innych? Czy był jakiś charakterystyczny?
Dopytuję się, bo u mnie jest chyba coś nie halo. Zapach zupełnie inny niż zwykle. Lekko niepokojący, bym powiedział. Nie wiem, czy to sprawka drożdży, czy raczej inna kwestia.
Pozdrawiam
B.
Mam pytanie do kolegów, czy ktoś warzył piwko z użyciem drożdży Pils Urquell? Czy zapach podczas fermentacji burzliwej różnił się od innych? Czy był jakiś charakterystyczny?
Dopytuję się, bo u mnie jest chyba coś nie halo. Zapach zupełnie inny niż zwykle. Lekko niepokojący, bym powiedział. Nie wiem, czy to sprawka drożdży, czy raczej inna kwestia.
Pozdrawiam
B.
Comment