Witam.
Jestem tu nowy.
Zainteresowałem sie tym hobby juz rok temu.
Mam za sobą już cztery warki:
1. Jasne pełne z brewkitu Browamatora
2. Ciemne z brewkitu Browamatora
3 i 4 to warzone z zestawów browamatora ze słodów niechmielonych zimowe mocne i prawdziwe ale (właśnie dojrzewają, degustacja na Mikołaja
)
Chyba już dojrzałem do pierwszej warki z zacieraniem słodu. Myślę ze na początek bedzie to gotowy ześrutowany zestaw z Browamatora.
I w tym temacie mam pytanie.
W opisie surowców koniecznych do uważenia piwa z tych zestawów jest gips piwowarski.
Po co się go stosuje ?
Czy jest rzeczywiście konieczny ?
I czy coś się może nie udać bez gipsu ?
Pierwsze zacieranie to jak tracenie dziewictwa
, chce to mile wspominać.
Jestem tu nowy.
Zainteresowałem sie tym hobby juz rok temu.
Mam za sobą już cztery warki:
1. Jasne pełne z brewkitu Browamatora
2. Ciemne z brewkitu Browamatora
3 i 4 to warzone z zestawów browamatora ze słodów niechmielonych zimowe mocne i prawdziwe ale (właśnie dojrzewają, degustacja na Mikołaja

Chyba już dojrzałem do pierwszej warki z zacieraniem słodu. Myślę ze na początek bedzie to gotowy ześrutowany zestaw z Browamatora.
I w tym temacie mam pytanie.
W opisie surowców koniecznych do uważenia piwa z tych zestawów jest gips piwowarski.
Po co się go stosuje ?
Czy jest rzeczywiście konieczny ?
I czy coś się może nie udać bez gipsu ?
Pierwsze zacieranie to jak tracenie dziewictwa

Comment