Refermentacja - alternatywa dla cukru/glukozy/suchego ekstraktu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Seta
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 6964

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
    A po co obliczać surowiec do refermentacji z dokładnością 0,5g cukru?
    Jakiej dokładności nie przyjmiesz, to łatwiej zważyć niż zmierzyć pojemność. Przynajmniej tak mi się wydaje.
    Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

    Comment

    • jkocurek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.12
      • 1030

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
      Tak myślałem. Tylko czy jednostka może być "blg"? Chyba bardziej "%"?
      Nie, procent albo bez wymiaru. To °Blg oznacza, że dane są w °Blg
      Pozdrawiam,
      Jacek
      Świentechlywiki

      Comment

      • jkocurek
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.12
        • 1030

        #33
        Wersja 2 dostępna.
        Nowe w wersji 2:
        • oblicza zapotrzebowanie cukrów na podstawie pożądanego nagazowania
        • oblicza masę rezerwy
        • oblicza dodatek cukru przy zbyt małej ilości rezerwy
        Pozdrawiam,
        Jacek
        Świentechlywiki

        Comment

        • Seta
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 6964

          #34
          Wygląda super, tylko wyskakuje " Invalid floating point operation" jeżeli dasz nasycenie np 2,4
          Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

          Comment

          • jkocurek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.12
            • 1030

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
            Wygląda super, tylko wyskakuje " Invalid floating point operation" jeżeli dasz nasycenie np 2,4
            Faktycznie, już sprawdzam co jest nie tak
            Pozdrawiam,
            Jacek
            Świentechlywiki

            Comment

            • jkocurek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.12
              • 1030

              #36
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedzi
              Faktycznie, już sprawdzam co jest nie tak
              Błąd poprawiony. Program jest nieco mniej dokładny przy kombinowaniu brzeczka-cukier bo zawsze uwzględniona jest objętość rezerwy. Błąd wynosi jednak kilka %. Co do zalecanych stopni nasycenia to są w nich błędy. Poprawię jak będę miał właściwe wartości.
              Pozdrawiam,
              Jacek
              Świentechlywiki

              Comment

              • jkocurek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.12
                • 1030

                #37
                Jest kolejna poprawka. Dużo tego....
                Pozdrawiam,
                Jacek
                Świentechlywiki

                Comment

                Przetwarzanie...
                X