Witam!
Zamierzam zacząć. Kupilem w tym celu Coopers STOUT i zamiast cukru chce użyć http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=93 (ekstraktu słodowego ciemnego:łód pilzneński jasny, monachijski, karmelowy jasny, karmelowy ciemny, barwiący).
Czy to dobry pomysl i czy nie bede musial dodawac juz cukru.
Chce zrobic tez piwo typu bitter i mam kolejne pytanko: czy do gotowca typu bitter nadaje sie to: http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=13 (ekstrakt słodowy bursztynowy: słód pilzneński jasny, karmelowy jasny, karmelowy ciemny),
Czy moze w obu przypadkach najlepsze efekty uzyskam używając ekstraktu słodowego jasnego?? (http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=2)
Dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam serdecznie:
messer
Zamierzam zacząć. Kupilem w tym celu Coopers STOUT i zamiast cukru chce użyć http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=93 (ekstraktu słodowego ciemnego:łód pilzneński jasny, monachijski, karmelowy jasny, karmelowy ciemny, barwiący).
Czy to dobry pomysl i czy nie bede musial dodawac juz cukru.
Chce zrobic tez piwo typu bitter i mam kolejne pytanko: czy do gotowca typu bitter nadaje sie to: http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=13 (ekstrakt słodowy bursztynowy: słód pilzneński jasny, karmelowy jasny, karmelowy ciemny),
Czy moze w obu przypadkach najlepsze efekty uzyskam używając ekstraktu słodowego jasnego?? (http://www.sklep.wes.pl/?d=produkt&id=2)
Dziekuje za wszelka pomoc i pozdrawiam serdecznie:
messer
Comment