Drożdże - ranking
Collapse
X
-
-
Wracając do tematu, właśnie spijam z nieukrywaną przyjemnościąBelgian Ale na WLP550 (od Marusi poprzez mjp -dzięki stokrotne) są zarąbiste. US 56 są niezłe oraz drożdże których użyłem do 1 warki Brewing Yeast 1330 też były niezłe.
Zresztą jak piwo dobre ma proporcje słodów i chmieli do gustów piwowara i jest dobrze uwarzone to każde spełnią swoje zadanie. Tym optymistyczym akcentem kończę swą wypowiedź
Comment
-
-
-
Czy ktoś z Was może się podzielić informacjami nt. drożdzy T-58? Zadowoleni jesteście? Nutki korzenno-pieprzowe istotnie występują?W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Na T-58 robiłem warkę #4 - jałowcowo-goździkową. Fermentowało w temperaturze 22*C - w pokoju totalnie pachniało bananami, ładny zapach. Powiem Ci tak, wg mnie jest to najlepsza warką jaką do tej pory zmajstrowałem i te drożdże jeszcze nie raz wykorzystam.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Ostatnio miałem okazję robić starter do piwa z brew-kita Muntonsa (na ichniejszych drożdżach). Nie chciały wystartować mimo intensywnego natleniania, więc zrobiłem w tym samym czasie dwa następne: z braupartnera górnofermentacyjne i właśnie T-58.
T-58 ruszyły jak z kopyta, obficie pieniąc się. Bukiet rzeczywiście taki ciekawy, czy pieprzowo-korzenny, ale zupełnie odmienny od braupartnerowych. Te znowu nie wychodziły ze szklanki, ale szybciej zakończyły ferm. główną.
muntonsa ruszyły po 2 godzinach bodajże, gdy już o nich zapomnialemOstatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2006-05-20, 10:26.
Comment
-
-
Jak słyszę, same superlatywy
W takim razie za tydzień spróbuję coś na nich zrobić.
DziękiW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Co do startera to prawda. Na T-58 wyszedł mi najładniejszy starter i w dodatku ruszyły wybitnie szybko. Wydaje mi się, że to bardzo dobre drożdże do piw z dodatkiem różnych surowców niesłodowanych. Napewno zrobię na nich imbirowe i porównam do imbirowego na Safale'ach.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Ja planuję na nich coś na kształt wit'a. Zapowiada się ciekawie.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment