Wyeast Bohemian Lager to szczep W-34/70, chyba najbardziej popularne dolniaki na świecie.
Drożdże - ranking
Collapse
X
-
Chciałem zakupić jakieś dolniaki. Co polecacie z tej listy:
Wyeast 2278 Czech Pils
Wyeast 2112 California Lager
Wyeast 2007 Pilsen Lager
Wyeast 2001 Urquell Lager"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziChciałem zakupić jakieś dolniaki. Co polecacie z tej listy:
Wyeast 2278 Czech Pils
Wyeast 2112 California Lager
Wyeast 2007 Pilsen Lager
Wyeast 2001 Urquell Lager
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziPo przemyśleniu sprawy, stwierdzam, że w sumie istniałaby taka możliwość. W sumie to by były 3 szczepy: K-97, S-189 i W-34/70. Jeżeli by na to byli chętni, to czemu nie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziJa chętnie kupię, bo inaczej po co bym o tym wspominałW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziJa odradzam Urquell LagerPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wesoly Wyświetlenie odpowiedziA ja polecam Urquell Lager
Najlepsze moje pilsy były na tych drożdżach.
dzięki za rady"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Złą sławę ma California Lager. Ja bym wybrał Czech Pils.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Wszystkich zainteresowanych tymi 3 szczepami drożdży Fermentis, zapraszam do dyskusji tutaj http://www.browar.biz/forum/showthre...707#post723707Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Chciałbym się przyłączyć do zdania mapajaka i Wielkiego_B, jakoby WY 2000 Budvar Lager są świetnymi drożdżami.
Próba organoleptyczna piw (porter, koźlak i pils) w trakcie przelewania na cichą, pozwala mi śmiało postawic tezę, że są to najlepsze dolniaki z jakimi miałem do czynienia.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziChciałbym się przyłączyć do zdania mapajaka i Wielkiego_B, jakoby WY 2000 Budvar Lager są świetnymi drożdżami.
Próba organoleptyczna piw (porter, koźlak i pils) w trakcie przelewania na cichą, pozwala mi śmiało postawic tezę, że są to najlepsze dolniaki z jakimi miałem do czynienia.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedziBardzo ładnie. To pozwoliło mi dziś wybrać następców pechowych Czech Pilsów.
Comment
-
-
Drozdze to lekka rzecz a i inwestycja niewielka- wiec jezeli uwazacie ze ze Stanow moga byc lepsze lub swiezsze ( a przy obecnym kursie dolara pewnie i tansze) to z poczatkiem marca moge pare(nascie) opakowan przywiezc. Do odebrania w Gdansku Jak i Lomzy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kuczman Wyświetlenie odpowiedziDrozdze to lekka rzecz a i inwestycja niewielka- wiec jezeli uwazacie ze ze Stanow moga byc lepsze lub swiezsze ( a przy obecnym kursie dolara pewnie i tansze) to z poczatkiem marca moge pare(nascie) opakowan przywiezc. Do odebrania w Gdansku Jak i Lomzy
Daj cynk kiedy można złożyć zamówienie.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Cynk juz dalem.
A odnosnie drozdzy, a raczej ich aktywacji i uzycia, Wyeast ma fajne wideo instrukcje:
Co mnie zaskoczylo- pomimo ze to tak oczywiste- czytajac posty nie pamietam aby ktos sie przyznawal do dezynfekcji calej torebki po aktywacji drozdzy, ale przed jej otwarciem.
Comment
-
Comment