Mam pytanie dotyczące słodów które są słodami karmelowymi, w ofercie Browamatora są podane orientacyjne (dopuszczalne) ilości w jakich można stosować te słody.
Mam mały dylemat czy ta ilość np. Carahell do 15 % dotyczy udziału tylko tego konkretnego słodu czy ogólnie słodów karmelowych a w tym przypadku właśnie Carahell ?
Jeśli zaplanujemy piwo gdzie dodamy np. 3 rodzaje niżej wymienionych słodów to ogólna ilość słodu karmelowego może wynieść aż 30% - 40 % - a to chyba za wiele ?
Przykłady :
Carapilis do 10 % lub 40 %
Carahell do 15 %
Carared do 25 %
Caraamber do 20 %
Caramunich do 10 %
Caraaroma do 15 %
Mam mały dylemat czy ta ilość np. Carahell do 15 % dotyczy udziału tylko tego konkretnego słodu czy ogólnie słodów karmelowych a w tym przypadku właśnie Carahell ?
Jeśli zaplanujemy piwo gdzie dodamy np. 3 rodzaje niżej wymienionych słodów to ogólna ilość słodu karmelowego może wynieść aż 30% - 40 % - a to chyba za wiele ?
Przykłady :
Carapilis do 10 % lub 40 %
Carahell do 15 %
Carared do 25 %
Caraamber do 20 %
Caramunich do 10 %
Caraaroma do 15 %
Comment