Huanghua i Darko wylecieli do działu Przy Piwie. proszę uczestniczyć w dyskusji rzeczowo i bez przytyków osobistych.
Drożdże z USA
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
-
Masz racje.
Ja też właśnie zakupiłem 4 szczepy WhiteLabs w cenie 5,25$ za sztukę. Co prawda nie zrobiłem żadnego wielkiego interesu, ale zawsze to coś taniej.
A przy okazji to co zobaczyłem w sklepie tematycznym... to moje
Teraz tylko dumam jak to zapakować, żeby mi jutro w luku bagażowym nie wymroziło kompletnieW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Styropian, skarpety polarowe i wełniane i tłumaczenie, że to nie wąglikSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Zawinąłem w majtochy, koszulkę i wszystko w torbę termiczną do przechowywania żywności.
Majtochy czyste, więc nie wiem jak to będzię z prawidłową izolacją... mogą być kłopotyW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Łojem wysmarujSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecŁojem wysmaruj
NA pewno lepiej ich nie przewozić w bagażu podręcznym, bo wtedy możemy być podejrzani o wąglik i inne przestępstwa, a szczególnie amarykanom często trudno coś sensownie wytłumaczyć podczas kontroli na lotnisku.
Dodam że drożdże przywiezione ze Stanów lepiej żyją niż kupione w Polsce. Podejrzewam że droga z USA przez pośredników do Polski może być dla źle zabezpieczonych drożdży uciążliwa, szczególnie latem. W USA sklepiki homebrew starają się mieć świeże drożdże, tym bardziej że tam mają bliżej do fabryki, a sprawny transport do Polski w 15 godzin w walizce mocno im nie szkodzi.
Comment
-
Comment