Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyeast 3787 THG - dziwny tegoroczny szczep
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiU mnie fermentacja na THG od Marka-C trwała prawie 3 tygodnie i jeszcze na cichej trochę pobulgotało ale wypracowały do 2 st.blg.). Generalnie gęstwa wygląda i pachnie wporzo, ale mam pewne obawy czy aby urzyc jej po raz kolejny. Co radzicie ??
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiKolejna warka na tej gęstwie również 3 tygodnie się kisiła i chyba skisła, choc zapach jest ok. ale w smaku strasznie wytrawne, może to kwestia sporej zawartości alko... (odfermentowało z 16 do 2) oraz mocnego nachmielenia?? Powstało wręcz jak nazwa PIWOTOU wskazuje kwaśne winko (to od tego WINOTOU). Generalnie gęstwa wygląda i pachnie wporzo, ale mam pewne obawy czy aby urzyc jej po raz kolejny. Co radzicie ??
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiKolejna warka na tej gęstwie również 3 tygodnie się kisiła i chyba skisła, choc zapach jest ok. ale w smaku strasznie wytrawne, może to kwestia sporej zawartości alko... (odfermentowało z 16 do 2) oraz mocnego nachmielenia?? Powstało wręcz jak nazwa PIWOTOU wskazuje kwaśne winko (to od tego WINOTOU). Generalnie gęstwa wygląda i pachnie wporzo, ale mam pewne obawy czy aby urzyc jej po raz kolejny. Co radzicie ??
Comment
Related Topics
Collapse
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...-
Channel: Surowce
-
-
Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...-
Channel: Surowce
2024-11-23, 18:56 -
-
Ekstr. 14%
Alk. 6,1%
https://www.waszczukowe.pl/piwo/marcowy-amber/
Aromat - słodowy, początkowo dziwny, ale przyjemny - różany, herbatniki, lekko prażona nuta, potem jakaś ziemistość, trochę warzywa
Piana - wysoka, zwarta, trwalsza z koroną
Barwa...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-01-03, 22:26 -
-
Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu"
. Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
-
Channel: Belgia
-
-
Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
-
Channel: Belgia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment