Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyeast 3787 THG - dziwny tegoroczny szczep
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiU mnie fermentacja na THG od Marka-C trwała prawie 3 tygodnie i jeszcze na cichej trochę pobulgotało ale wypracowały do 2 st.blg.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiKolejna warka na tej gęstwie również 3 tygodnie się kisiła i chyba skisła, choc zapach jest ok. ale w smaku strasznie wytrawne, może to kwestia sporej zawartości alko... (odfermentowało z 16 do 2) oraz mocnego nachmielenia?? Powstało wręcz jak nazwa PIWOTOU wskazuje kwaśne winko (to od tego WINOTOU ). Generalnie gęstwa wygląda i pachnie wporzo, ale mam pewne obawy czy aby urzyc jej po raz kolejny. Co radzicie ??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentakiKolejna warka na tej gęstwie również 3 tygodnie się kisiła i chyba skisła, choc zapach jest ok. ale w smaku strasznie wytrawne, może to kwestia sporej zawartości alko... (odfermentowało z 16 do 2) oraz mocnego nachmielenia?? Powstało wręcz jak nazwa PIWOTOU wskazuje kwaśne winko (to od tego WINOTOU ). Generalnie gęstwa wygląda i pachnie wporzo, ale mam pewne obawy czy aby urzyc jej po raz kolejny. Co radzicie ??
Comment
-
Comment