Ponieważ płatki pszeniczne są trudno osiągalne w Poznaniu a orkiszowe można dostać w sklepach ze zdrową żywnością zainteresowałem się właśnie taką zamianą. Ponoć orkisz to jakaś odmiana pszenicy, ale to wszystko, co wiem. Ktoś może eksperymentował z orkiszem?
Płatki orkiszowe zamiast pszenicznych
Collapse
X
-
W tych samych sklepach powinny być i pszeniczne. Jeżeli nie ma to przetestuj, sam jestem ciekawy rezultatuZepsuć się piwo napewno nie zepsuje, jak na razie orkisz wykorzystywałem tylko do chleba i muszę przyznać, że bardzo fajna ta odmiana pszenicy.
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecW tych samych sklepach powinny być i pszeniczne. Jeżeli nie ma to przetestuj, sam jestem ciekawy rezultatuZepsuć się piwo napewno nie zepsuje, jak na razie orkisz wykorzystywałem tylko do chleba i muszę przyznać, że bardzo fajna ta odmiana pszenicy.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Wpadła nam w rączki mała ilość nowej odmiany Żateckiego Poloranego Cervenaka - Saaz Shine - w granulacie.
Chmiel ten może np. nieco urozmaicić klasycznego pilsa czeskiego / svetleho lezaka i np india pale lagery.
Polecam sprawdzić jak się sprawuje w warzeniu no i wrzucić...-
Channel: Surowce
2024-12-16, 21:31 -
-
Znany browar piw pszenicznych z dolnobawarskiego Kelheim. Piwo też jakby znane, bo TAP 4 już był jako Mein Grünes
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...in-gr%C3%BCnes
Nie wiem, czy to różne piwa, alk....-
Channel: Niemcy
-
-
Taki oto chmiel znalazłem dziko rosnący, szyszki duże, goryczy dużo i aromatu też.
Może gdzieś bym przesadził ale co to za odmiana...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Cześć,
uwarzyłem ostatnio smoked ale i chciałbym go jeszcze "podkręcić" płatkami dębowymi.
Piwo stoi już tydzień na cichej. Jak przygotować płatki? Nie chciałbym zakazić piwa. Czy jakoś trzeba je zdezynfekować czy po prostu wrzucić do fermentora?...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Wrowar to następca browaru Cześć Brat z podwrocławskiego Jelcza-Laskowic. Ruszyli w tym roku.
Oatmeal Stout, 4,6% alk.
Aromat – słodowy, palony, bardziej kakao niż czekolada a paloność w kierunku kawowych niuansów
Piana – średnia, nie jest zwarta, nietrwała, szybko całkowicie...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment