Witam - może ktoś z forumowiczów "pracował" na takim syropku ???
chodzi mi o przelicznik ile go dodawać i w jakich ilościach ????
syrop który mam dodaje sie do każdego piwka komercyjnego na którym jest napisane sypor glukozowy - czyli smiało mogę napisac kompania . Ty... , CA..... i inne .
jest to ten sam produkt - syrop co kupują browary i dodają jako zamiennik ( bo jest tańszy niż cukier)
ma on S-y ( SUCHĄ MASĘ ) - ~78 - 82 ds -ów
"profil" - czyli ile czego jest to : glukoza 92-96 g /l
maltoza ~5 g/l
maltotrioza ~3g/l
i inne cukry wyższe
wiem że "towar" jest idealny dla drożdży - robie winka i po testach mam swój przelicznik
1kg cukru ( sacharozy) = 1,2 , 1,3 kg syrpou .
pierwszy brew kit był na cukrze , drugi - dałem na 20 l ( coopers bitter) - 1,5 kg - drozdze ruszyły z kopyta - obecnie jest 6 dzień rurka ( robię w balonie 25l ) pyka ale już tylko około 1 pyk / minutę .
i teraz moje pytanie ile dodać do refermentacji ???? - w piwie co lubie to mocną i długo istniejącą pianę !!!!! - zastanawiam sie nad dodaniem - 40gr ???
co proponujecie ???
pozdrawiam p98
chodzi mi o przelicznik ile go dodawać i w jakich ilościach ????
syrop który mam dodaje sie do każdego piwka komercyjnego na którym jest napisane sypor glukozowy - czyli smiało mogę napisac kompania . Ty... , CA..... i inne .
jest to ten sam produkt - syrop co kupują browary i dodają jako zamiennik ( bo jest tańszy niż cukier)
ma on S-y ( SUCHĄ MASĘ ) - ~78 - 82 ds -ów
"profil" - czyli ile czego jest to : glukoza 92-96 g /l
maltoza ~5 g/l
maltotrioza ~3g/l
i inne cukry wyższe
wiem że "towar" jest idealny dla drożdży - robie winka i po testach mam swój przelicznik
1kg cukru ( sacharozy) = 1,2 , 1,3 kg syrpou .
pierwszy brew kit był na cukrze , drugi - dałem na 20 l ( coopers bitter) - 1,5 kg - drozdze ruszyły z kopyta - obecnie jest 6 dzień rurka ( robię w balonie 25l ) pyka ale już tylko około 1 pyk / minutę .
i teraz moje pytanie ile dodać do refermentacji ???? - w piwie co lubie to mocną i długo istniejącą pianę !!!!! - zastanawiam sie nad dodaniem - 40gr ???
co proponujecie ???
pozdrawiam p98
Comment