Mam pewien zamysł do zrealizowania - piwo dwa (ew. trzy ziarna) z dodatkiem syropu daktylowego, delikatnie chmielone z dodatkiem innych goryczkowych przypraw. Właściwie dwie wersje/próby już zrobiłem i nadal jestem niezadowolony.
Na pewno w trzeciej próbie wyeliminuje już wszelkie ciemne słody, gdyż syrop daktylowy jest wystarczająco ciemny. Zasyp: na pewno słód pszeniczny i jęczmienny.
Za pierwszym razem zrobiłem na S-33, potem T-58 i w obu przypadkach nie było to najlepsze rozwiązanie. Jestem skłonny użyć płynnych, tylko właśnie jakich.
Na pewno w trzeciej próbie wyeliminuje już wszelkie ciemne słody, gdyż syrop daktylowy jest wystarczająco ciemny. Zasyp: na pewno słód pszeniczny i jęczmienny.
Za pierwszym razem zrobiłem na S-33, potem T-58 i w obu przypadkach nie było to najlepsze rozwiązanie. Jestem skłonny użyć płynnych, tylko właśnie jakich.
Comment