Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
Wiecie jaki to szczep?
Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
Wiecie jaki to szczep?
To może być również jakiś dolniak.
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
To może być również jakiś dolniak.
Może. Podczas namnażania siedziały łobuzy cały czas na dnie, tworząc tam galaretowatą poduszeczkę. Piana i owszem była, ale nie drożdzowa tylko białkowa.
Ostatnia zmiana dokonana przez angasc; 2007-11-11, 22:19.
Powód: literówka
To mogą nie być dolniaki. Po dobie spędzonej w temp 8-12* ( zmiana temperatury między nocą i dniem ) odmówiły współracy i poszły spać. Uwaliły się bezczelnie na dnie i ani myślą żreć ani się rozmnażać. Przeniosłem je przed chwilą znów do temperatury pokojowej 20-22* i jutro zobaczę co one na to.
Witam!
Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
Comment