Drożdze w La Trappe Tripel

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • angasc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 977

    Drożdze w La Trappe Tripel

    Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
    Wiecie jaki to szczep?
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
    Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
    Wiecie jaki to szczep?
    To może być również jakiś dolniak.
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

    Comment

    • angasc
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.04
      • 977

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
      To może być również jakiś dolniak.
      Może. Podczas namnażania siedziały łobuzy cały czas na dnie, tworząc tam galaretowatą poduszeczkę. Piana i owszem była, ale nie drożdzowa tylko białkowa.
      Last edited by angasc; 2007-11-11, 22:19. Powód: literówka

      Comment

      • angasc
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.04
        • 977

        #4
        To mogą nie być dolniaki. Po dobie spędzonej w temp 8-12* ( zmiana temperatury między nocą i dniem ) odmówiły współracy i poszły spać. Uwaliły się bezczelnie na dnie i ani myślą żreć ani się rozmnażać. Przeniosłem je przed chwilą znów do temperatury pokojowej 20-22* i jutro zobaczę co one na to.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X