Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
Wiecie jaki to szczep?
Czy ktoś ma pojęcie jakie drożdze stosuje się do produkcji tego piwa? Pytam, bo udało mi się je rozmonożyć z osadu na dnie i właśnie fermentują mi brzeczę od kilku godzin.
Wiecie jaki to szczep?
To może być również jakiś dolniak.
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Może. Podczas namnażania siedziały łobuzy cały czas na dnie, tworząc tam galaretowatą poduszeczkę. Piana i owszem była, ale nie drożdzowa tylko białkowa.
Last edited by angasc; 2007-11-11, 22:19.
Powód: literówka
To mogą nie być dolniaki. Po dobie spędzonej w temp 8-12* ( zmiana temperatury między nocą i dniem ) odmówiły współracy i poszły spać. Uwaliły się bezczelnie na dnie i ani myślą żreć ani się rozmnażać. Przeniosłem je przed chwilą znów do temperatury pokojowej 20-22* i jutro zobaczę co one na to.
Comment