Dziekuje uprzemie za sugestie, bede probowal w ten sposob, moze wyjdzie cos ciekawego :-)
Ziarno Konopii
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocur Wyświetlenie odpowiedziProsiaki jesteście i tyle. Chłopak pyta w dobrej wierze, a wy mu takie rzeczy.
Wszak ciekawość jest matką postępu. O wynalazkach nie wspomnę.
Ja, na ten przyklad ostatnio, gwoli ciekawości, dodałem do warki ziół prowensalskich.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alberret Wyświetlenie odpowiedziJeśli myślisz o wyciągnięciu THC z jakiejkolwiek innej postaci tejże rośliny, to wiedz że jest rozpuszczalne w alkoholu, a nie w wodzie więc najlepiej dodać na czas fermentacji cichej.
Wystarczy wygotować co gorsze fragmenty rośliny np. w tłustym mleku, wypić i jazda murowana
No ale z tzw. mlekiem to uważaj bo to nie jest blancik Białej Wdowy
To tak na marginesie (dość szerokim jak zauważyłem) tego tematu.„Amatorom konopi indyjskich należy się przypomnienie, że naczelną zasadą rządzącą chemią mózgu jest zasada równowagi.
Nie można bezkarnie zmieniać składu tej biochemicznej zupy, a przynajmniej nie można tego robić na dłuższą metę...”
Dr hab. med. Przemysław Bieńkowski
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika StaryKocur Wyświetlenie odpowiedziO wynalazkach nie wspomnę.
Ja (...) dodałem do warki ziół prowensalskich.
W Spiżu na giełdzie miałem okazję popróbować tego wynalazku i obstaję przy nieeksperymentowaniu...Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doodeck Wyświetlenie odpowiedziPewien forumowy kolega dodał do warki jakiejś dziwnej przyprawy, której nazwy nie wspomnę .
W Spiżu na giełdzie miałem okazję popróbować tego wynalazku i obstaję przy nieeksperymentowaniu...Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pezet Wyświetlenie odpowiedziZ moich doświadczeń (pewnie nie tylko moich) wiem że THC bardzo dobrze rozpuszcza się w tłuszczach.
Wystarczy wygotować co gorsze fragmenty rośliny np. w tłustym mleku, wypić i jazda murowana
No ale z tzw. mlekiem to uważaj bo to nie jest blancik Białej Wdowy
To tak na marginesie (dość szerokim jak zauważyłem) tego tematu.
Comment
-
-
ziarno konopji
witam, myślę, że dodanie nasion może zepsuć smak piwka, piwa typu hemp w większości posiadają aromaty konopji i z thc nie mają nic wspólnego, prawdziwe ekstrakty można dodawać w krajach gdzie thc-substancja psychoaktywna jest dozwolona, u nas legalnie można dodać liści konopji siewnych lub niezapylone kwiaty, najleprzy efekt, prawdopodobnie da dodanie części składowych naziemnych konopji indyjskich , pozdramiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedziwitam, myślę, że dodanie nasion może zepsuć smak piwka, piwa typu hemp w większości posiadają aromaty konopji i z thc nie mają nic wspólnego, prawdziwe ekstrakty można dodawać w krajach gdzie thc-substancja psychoaktywna jest dozwolona, u nas legalnie można dodać liści konopji siewnych lub niezapylone kwiaty, najleprzy efekt, prawdopodobnie da dodanie części składowych naziemnych konopji indyjskich , pozdramiam
Comment
-
-
Odnośnie delta-9-tetrahydrokonabinolu (thc), to rozpuszcza się ono lepiej w tłuszczach niż w alkoholach no i najmniej thc znajduje się w nasionach o ile w ogóle coś tam jest - w nasionkach może znajdować się śladowa ilość thc ale tylko tych "szlachetnych" odmian konopi indyjskiej.po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kony Wyświetlenie odpowiedziSporo chłopczyku wiesz o narkotykach jak na młodzieńca, który jeszcze z zasadami poprawnej pisowni w ojczystym języku się nie zetknął.
Comment
-
-
Przestancie, dwa błędy zrobił, mało rażące, ale reszta to prawda.
Nie wiem dlaczego ludzie się jarają robieniem piwa z konopiami? Po kiego grzyba?
Wiem , że takowe można dostać w sklepie, ale to jest chwyt marketingowy, bez żadnego działania narkotycznego.
Jak masz jeden z drugim marnować szczyty na warzenie piwa, to lepiej upiec sobie keksa lub inną babkę.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czubas Wyświetlenie odpowiedzidzięki, poprawię pisownię, [...] dodamy do warki przennej
Z tego co czytam, to trzy najbardziej znienawidzone błędy ortograficzne na tym forum to:
brzęczka
ważenie
przeniczny
uważaj przynajmniej na te 3 wyrazy
Co do meritum: chcesz zrobić piwo pszeniczne na drożdżach lagerowych? Niestety, to nie zadziała.Last edited by Lesław; 2007-12-08, 08:17.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie wiem dlaczego ludzie się jarają robieniem piwa z konopiami? Po kiego grzyba?
Wiem , że takowe można dostać w sklepie, ale to jest chwyt marketingowy, bez żadnego działania narkotycznego.
Jak masz jeden z drugim marnować szczyty na warzenie piwa, to lepiej upiec sobie keksa lub inną babkę.
Comment
-
Comment