U mnie "spokojnie" - zakupiłem tylko 6kg chmielu. Ale i tak zajęło to sporo miejsca w bagażniku. Dzieci trochę marudziły że śmierdzi. W ogóle nie wiem o co im chodziło...
W międzyczasie zgadałem się z kolegą z pracy - okazało się że mieszka niedaleko Puław i ma dostęp do chmielu.
Poprosił mnie, żebym się zorientował czy byłoby zainteresowanie. Ma lubelski (ok 5% a-k) i marynkę (ok 12% a-k).
Cena 40zł/kg - odbiór osobisty w Warszawie.
Jeśli przesyłka, to wg cennika Poczty Polskiej.
Może wysłać nawet po 100-200g.
Jeśli ktoś zainteresowany, to namiary wyślę na PW.
Do nas właśnie przyszło 11 kg chmielu, jeszcze nie otwierałam, ale Seta chyba te szyszki jakoś udeptał, że taki mały karton
Co do dostępności, to teraz już będzie ok, po prostu tegoroczne zbiory, w przeciwieństwie do zeszłorocznych i jeszcze poprzednich, były dobre, zatem podaż zrównoważyła się z popytem i ceny jeszcze spadną zapewne.
Dobra tam z tą przesyłką... Marusia ma mi wrocławskie gęstwy spakować - ewentualnie z nią się rozliczajcie, ewentualnie możecie mi jakieś własne przez Marusię podesłać. I chwatit'...
Wcale bym się nie zdziwił jeśli cena za kilo szyszki wyszła by niższa niż 20 zł w efekcie końcowym. W sumie jak zliczyłem oferty sprzedaży chmielu jakie wpadły do skrzynki mailowej to summa summarum wyszło ponad 10 ton
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-11-24, 14:03.
UWAGA!! Cały chmiel już jest u mnie. Opieszałych proszę o dokonaniu przelewów na konto Sety, wszystkim wysłałam odpowiednie dane na PW!!!
Proszę o zgłoszenia na PW, kto w najbliższy piątek chce odebrać swoją "działkę" w Czeskim Raju, to przywiozę. Inne opcje odbioru - do ustalenia indywidualnie - u mnie lub przy okazji kolejnego piątku
UWAGA!! Cały chmiel już jest u mnie. Opieszałych proszę o dokonaniu przelewów na konto Sety, wszystkim wysłałam odpowiednie dane na PW!!!
Proszę o zgłoszenia na PW, kto w najbliższy piątek chce odebrać swoją "działkę" w Czeskim Raju, to przywiozę. Inne opcje odbioru - do ustalenia indywidualnie - u mnie lub przy okazji kolejnego piątku
Słuchajcie, nie róbcie sobie jaj, mam chmiel dla 8 osób, a po odbiór w piątek jutro zgłosiła się tylko JEDNA
Comment