Nie jest źle. Nawet Ożujsko się zmieściło
Dlaczego nie można kupić polskiego chmielu?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedziNie jest źle. Nawet Ożujsko się zmieściło
Dużo rzeczy się zmieściło, można powiedzieć - luzik był...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziSzkoda, że nie strzeliłem fotki tylnej kanapy, zwłaszcza jak córa usnęła na worku 6kg lubelskiego...Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2008-11-21, 12:32.
Comment
-
-
U mnie "spokojnie" - zakupiłem tylko 6kg chmielu. Ale i tak zajęło to sporo miejsca w bagażniku. Dzieci trochę marudziły że śmierdzi. W ogóle nie wiem o co im chodziło...
W międzyczasie zgadałem się z kolegą z pracy - okazało się że mieszka niedaleko Puław i ma dostęp do chmielu.
Poprosił mnie, żebym się zorientował czy byłoby zainteresowanie. Ma lubelski (ok 5% a-k) i marynkę (ok 12% a-k).
Cena 40zł/kg - odbiór osobisty w Warszawie.
Jeśli przesyłka, to wg cennika Poczty Polskiej.
Może wysłać nawet po 100-200g.
Jeśli ktoś zainteresowany, to namiary wyślę na PW.
Comment
-
-
Do nas właśnie przyszło 11 kg chmielu, jeszcze nie otwierałam, ale Seta chyba te szyszki jakoś udeptał, że taki mały karton
Co do dostępności, to teraz już będzie ok, po prostu tegoroczne zbiory, w przeciwieństwie do zeszłorocznych i jeszcze poprzednich, były dobre, zatem podaż zrównoważyła się z popytem i ceny jeszcze spadną zapewne.
Comment
-
-
Wcale bym się nie zdziwił jeśli cena za kilo szyszki wyszła by niższa niż 20 zł w efekcie końcowym. W sumie jak zliczyłem oferty sprzedaży chmielu jakie wpadły do skrzynki mailowej to summa summarum wyszło ponad 10 tonOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-11-24, 14:03.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDo nas właśnie przyszło 11 kg chmielu, jeszcze nie otwierałam, ale Seta chyba te szyszki jakoś udeptał, że taki mały karton
Comment
-
-
UWAGA!! Cały chmiel już jest u mnie. Opieszałych proszę o dokonaniu przelewów na konto Sety, wszystkim wysłałam odpowiednie dane na PW!!!
Proszę o zgłoszenia na PW, kto w najbliższy piątek chce odebrać swoją "działkę" w Czeskim Raju, to przywiozę. Inne opcje odbioru - do ustalenia indywidualnie - u mnie lub przy okazji kolejnego piątku
Comment
-
-
Dostałem już swój zamówiony chmiel - dzięki Seta !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziUWAGA!! Cały chmiel już jest u mnie. Opieszałych proszę o dokonaniu przelewów na konto Sety, wszystkim wysłałam odpowiednie dane na PW!!!
Proszę o zgłoszenia na PW, kto w najbliższy piątek chce odebrać swoją "działkę" w Czeskim Raju, to przywiozę. Inne opcje odbioru - do ustalenia indywidualnie - u mnie lub przy okazji kolejnego piątku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedziStasiek wszystko już sprzedał, jakby co to ja jestem zainteresowany
Ale mogę skontaktować z gościem który ma.
Edit: Nie potrzeba już mojego pośrednictwa. Właśnie się dowiedziałem że wystawił chmiel na allegro - 4zł za 100g.Ostatnia zmiana dokonana przez Stasiek; 2008-11-27, 18:24.
Comment
-
Comment