NIe wiem czy temat jeszcze aktualny, ale chmiel w szyszkach z tegorocznych zbiorów można znaleźć np. tu: http://piwowar.com.pl/
Dlaczego nie można kupić polskiego chmielu?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika giudice Wyświetlenie odpowiedziNIe wiem czy temat jeszcze aktualny, ale chmiel w szyszkach z tegorocznych zbiorów można znaleźć np. tu: http://piwowar.com.pl/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi80zł za 1kg??? Poszaleli????
Prawie rok temu jak mnie "przypiliło" to kupiłem tam 50g Magnuma (innego wtedy nie było) za 7zl.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi80zł za 1kg??? Poszaleli????
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziŻe niby co? W browamator 50 gr granulat 6,5 zł, w piwodziej importowane 6-8 zł. Tu wychodzi 4zl za 50 gr. Ato jedyny tego typu sklep w Warszawie. I być może jedyny w Polsce co ma lubelski w szyszkach.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziCena po 17zł/kg była w skupie i po takiej cenie można było zakupić u plantatora.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi80zł /1kg szyszek to jest windowanie cen. Cena po 17zł/kg była w skupie i po takiej cenie można było zakupić u plantatora. Jeśli było by po 40zł było by też ok, ale nie aż tyle, bo to już przesada.
Oto znalezione w sieci informacje po ile był chmiel w skupie w tym roku:
"Średnie ceny netto skupu szyszek chmielu aromatycznego, CENA [zł/kg]
............październik 2007.....wrzesień 2007
Lubelski........49,95...................25,5
Lomik...........37,42...................33,7
Perle............30,06...................31,3
Średnie ceny netto skupu szyszek chmielu goryczkowego, CENA [zł/kg]
..............październik 2007
Marynka.........37,45
Magnum.........42,33"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedzi80zł /1kg szyszek to jest windowanie cen. Cena po 17zł/kg była w skupie i po takiej cenie można było zakupić u plantatora. Jeśli było by po 40zł było by też ok, ale nie aż tyle, bo to już przesada.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziCo ma wspólnego cena skupu od plantatorów z ceną sprzedaży w woreczkach po 100 gr w sklepiku dla hobbystów w środku miasta? Moim zdaniem nie wiele.
Jeśli masz kasę daj dzieciom na słodycze, a nie nabijaczom kasy.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że hobbysta da i 200zł, ale mnie jeszcze nie popier... i tyle na pewno nie dam. Ja lubię dawać minimum za max. i wtedy jestem zadowolony. Jeśli kogoś stać to i da 500zł, ale to poprostu jest głupota i naiwność, a przy hobby idzie najwiecej wtopić-tylko po co
Jeśli masz kasę daj dzieciom na słodycze, a nie nabijaczom kasy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwa Wyświetlenie odpowiedziJa zakupiłem od posrednika > pośrednika > plantatora (pośrednik= kolega).
Udało mi się, ale ludzie nie dajcie się naciągać!!
Comment
-
-
Nie chodzi mi o zawiść do sklepów czy handlarzy tylko o nawinność klientów.
Czy Ty dałbyś komuś zarobić nawet 100% jeśli by Ci sprzedał taniej o 100% niż w najtańszym sklepie? Ja bardzo chętnie. Tylko że niektórzy wykorzystują sytuację i mają wysoką marżę. A czasem lepiej mieć mniejszą marżę a większy obrót, tylko mało ktomu chce się w polsce robić a jeszcze jak ja bez prowizji to dopiero totalna okazja.
Mam tylko nadzieję, że za 2 lata już chmielu mi styknie z swojej plantacji.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
Comment