Jak w temacie - jakich używacie drożdży do warzenia piwa marcowego? Które dają najlepsze rezultaty? Czy lepiej używać płynnych czy suchych?
Jakie drożdże do marcowego?
Collapse
X
-
Dedykowane produkty Wyeasta do piwa marcowego
2124 - Bohemian Lager
2206 - Bavarian Lager
2308 - Munich Lager
2633 - Octoberfest Lager Blend
2206 - GF Bavarian Lager
ze strony: http://www.wyeastlab.com/hb_styledetails.cfm?ID=130
No i oczywiście jesli masz możliwość to najlepiej płynne.
Owocnego warzenia.
W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mm07 Wyświetlenie odpowiedziKtóre z wymienionych przez Was drożdży dają Waszym zdaniem najlepsze efekty? Mimo wszystko wybór jest spory. Życia nie starczy na eksperymenty
Jeśli zabierasz się za marcowe, to prawdopodobnie już jakieś pojęcie masz i wiesz ze to dość subiektywna ocena.
Jak sama nazwa mówi WLP820 Octoberfest/Märzen Lager mogą być najlepsze, ale chyba teraz nie są dostępne w polskich sklepach.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziJak sama nazwa mówi WLP820 Octoberfest/Märzen Lager mogą być najlepsze, ale chyba teraz nie są dostępne w polskich sklepach.
W tym dziale znajdziesz opracowania wybranych tematów do działu BA. Przeznaczone są one do przedyskutowania zanim zostaną zamieszczone w serwisie w ostatecznej formie.
zamiennik WPL na Wyeasty
WLP820 Oktoberfest Lager Yeast - 2206Bavarian Lager YeastLast edited by anteks; 2008-01-21, 19:28.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
Wiedziałem, że coś takiego gdzieś tu było.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment