Ryż

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • teodorehare
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.11
    • 98

    Ryż

    Witam
    Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam
    Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
    warz na samym pilzneńskim to będzie jasne
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • teodorehare
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2007.11
      • 98

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      warz na samym pilzneńskim to będzie jasne
      uwarzyłem - brakuje mu do "sklepowego" sporo

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #4
        a na co Ci takie jasne piwo ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • teodorehare
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2007.11
          • 98

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          a na co Ci takie jasne piwo ?
          Chce wiedzieć, że potrafię zrobić (nie rozcieńczać wodą)

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10768

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
            Chce wiedzieć, że potrafię zrobić (nie rozcieńczać wodą)
            od dolewania wody jaśniejsze się nie zrobi
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Adam5
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2007.01
              • 23

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam
              Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
              Odpowiedź masz tu:http://www.browamator.pl/lista.php?arch=&grupa_p=13&pwd[13]=%2F169220%2F169292%2F4680119&grupa_rek[13]=&ngrp=&sortuj=#4680119
              Pozdrawiam Adam.

              Comment

              • teodorehare
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2007.11
                • 98

                #8
                No i to jest to o co mi chodziło - dziekuję

                Comment

                • Makaron
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 2107

                  #9
                  Proponuje uzycia platkow ryzowych. Powinienes dostac takowe w wiekszych marketach. Nie trzeba bawic sie gotowanie ryzu itd, poztym mam wrazenie, ze troszeczke latwiej sie filtrowalo po uzyciu platkow.
                  "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X