Witam
Poszukuję pomocy. Z pewnych względów kolejna warka musi mieć związek tematyczny z Brazylią i Koreą - piwa które warzę sa zawsze związane tematycznie z jakimś wydarzeniem.
Podstawą będzie ekstrakt słodowy 3,2 kg (niestety brak dużego garnka nie pozwala mi jeszcze na zacieranie ) chmiel w granulkach i drożdze + woda Myślałem ew. o ekstrakcie coopers pilzner - ze względu na dume narodową brzylijczyków Piwo Chopp (pilzner)
Do tego chciałbym dodać składniki związane z brazylia i koreą.
Z pomysłów które przyszły mi do głowy to orzechy brazylijskie (cynk z tych orzechów wzmaga działanie dehydrogenazy alkoholowej ), może być kawa,
- ze składników koreańskich sezam, imbir, ew ryż
Domyślam się że jest tu duzo eksperymentatorów. Czy jest możliwość normalnego połączenia tych składników żeby nie zrobić piwa które będzie trzeba wylać?
Jak dodać ew. składniki (kawę zaparzyć i wlać na koniec, czy zmielić i wsypać do brzeczki?) Jak z innymi wymienionymi składnikami?
Poszukuję pomocy. Z pewnych względów kolejna warka musi mieć związek tematyczny z Brazylią i Koreą - piwa które warzę sa zawsze związane tematycznie z jakimś wydarzeniem.
Podstawą będzie ekstrakt słodowy 3,2 kg (niestety brak dużego garnka nie pozwala mi jeszcze na zacieranie ) chmiel w granulkach i drożdze + woda Myślałem ew. o ekstrakcie coopers pilzner - ze względu na dume narodową brzylijczyków Piwo Chopp (pilzner)
Do tego chciałbym dodać składniki związane z brazylia i koreą.
Z pomysłów które przyszły mi do głowy to orzechy brazylijskie (cynk z tych orzechów wzmaga działanie dehydrogenazy alkoholowej ), może być kawa,
- ze składników koreańskich sezam, imbir, ew ryż
Domyślam się że jest tu duzo eksperymentatorów. Czy jest możliwość normalnego połączenia tych składników żeby nie zrobić piwa które będzie trzeba wylać?
Jak dodać ew. składniki (kawę zaparzyć i wlać na koniec, czy zmielić i wsypać do brzeczki?) Jak z innymi wymienionymi składnikami?
Comment