(sto pytań do... ) - słodownie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

    #91
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComte
    dogadałem się przez GG n/t słodu z Bogutymłyna. Jadę w tę okolicę po niedzieli 2.07.2006, wracam po tygodniu. Najpierw chciałem kupić tylko dla siebie, ale pomyślałem, że może skorzystać razem?
    Gość (bardzo miły i konkretny) przez GG powiedział, że przy zakupie 150 kg wyjdzie 1,84 zł za kg. A jeśli mniej to obniżka będzie proporcjonalna do ilości.

    czy ktoś z Wwy się pisze na to? Odbiór w Ząbkach, albo dowiozę pod wskazany adres ale.. w ciągu 2tygodni, bo nie będę specjalnie jechał, tylko przy okazji.Chyba, że skasuję kontrahenta za gaz do autka.

    Oczywiście muszę mieć zgłoszenia do soboty, czyli sprawa jest pilna.

    I ... bardzo przepraszam, ale nie chcę mieć problemu z rozprowadzaniem słodu - dlatego będę prosił o przedpłatę - powiedzmy 10 zł. Jest łikend więc przelewy międzbankowe nie będą działać, ale mam nadzieję, że macie konta w Mbanku, albo w Intelligo

    A w ogóle to ten Boguty młyn jest wart polecenia - świetny kontakt przez GG i b. dobre ceny. BalticMalt tez uprzejmie odpowiedział, ale co z tego, jeśli nie sprzedają wysyłkowo...
    Założyłeś już w tym celu temat - nie musisz tego ogłaszać w kolejnym Zainteresowani i tak znajdą Twoja informację.
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

    Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

    Comment

    • Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

      #92
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComte
      (...)A w ogóle to ten Boguty młyn jest wart polecenia(...)
      Nie chwal dnia przed zachodem. Warzył ktoś już piwo z tego słodu

      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

      Comment

      • a_szypura
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2003.08
        • 23

        #93
        Prametry słodu deklarowane przez Bogutynmłyn
        wilgotność - 4%
        zawartość ekstraktu S.M. - 81,5 %
        różnica ekstraktu DLFU - 1,4%
        barwa EBC - 3,5
        barwa po ugotowaniu - 5,6
        czas scukrzania w min - 5 min 15 sek
        czas filtracji w min - nie wiekszy niz 60
        zawartość białka - WS.S - 10,9 %
        azot rozpuszczalny MG/1 - 69.6
        liczba Kolbacha - 40%
        siła diastyczna WK - 250
        lepkość MPAS - 1,50
        PH - 5.9
        wyrównanie - 95.2 %
        uszkodzone - 0.4 %
        zanieczyszczenia - 1.0 % (w tym 0.3% pleśni)
        kruchość - 88%

        Comment

        • LeComte
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.06
          • 12

          #94
          proszę przeszukać forum. Wygląda na to, że już niektórzy zaczęli i że opinie są pozytywne

          Comment

          • LeComte
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2006.06
            • 12

            #95
            przepraszam

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
            Założyłeś już w tym celu temat - nie musisz tego ogłaszać w kolejnym Zainteresowani i tak znajdą Twoja informację.

            przepraszam. Sprawa pilna. Chciałem szybko dotrzeć do wszystkich zainteresowanych

            Comment

            • Shlangbaum
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2005.03
              • 5828

              #96
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComte
              proszę przeszukać forum. Wygląda na to, że już niektórzy zaczęli i że opinie są pozytywne
              Ale ponowię pytanie: czy warzył już ktoś piwo z tego słodu?

              Krakowski Konkurs Piw Domowych !

              Comment

              • LeComte
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.06
                • 12

                #97
                ale ponowie odpowiedź :-)

                hmmmm.......... miasteczko... (?)

                Comment

                • wg2
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2004.07
                  • 264

                  #98
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                  Ale ponowię pytanie: czy warzył już ktoś piwo z tego słodu?
                  Uwarzyłem Pilsa - na razie jest na fermentacji burzliwej, o wynikach powiadomię.
                  GAWEŁ

                  Comment

                  • spider74
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.12
                    • 77

                    #99
                    Mozna kupic male ilosci on-line: http://www.bogutynmlyn.pl/index.php?cat_id=6

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComte
                    dogadałem się przez GG n/t słodu z Bogutymłyna. Jadę w tę okolicę po niedzieli 2.07.2006, wracam po tygodniu. Najpierw chciałem kupić tylko dla siebie, ale pomyślałem, że może skorzystać razem?
                    Gość (bardzo miły i konkretny) przez GG powiedział, że przy zakupie 150 kg wyjdzie 1,84 zł za kg. A jeśli mniej to obniżka będzie proporcjonalna do ilości.

                    czy ktoś z Wwy się pisze na to? Odbiór w Ząbkach, albo dowiozę pod wskazany adres ale.. w ciągu 2tygodni, bo nie będę specjalnie jechał, tylko przy okazji.Chyba, że skasuję kontrahenta za gaz do autka.

                    Oczywiście muszę mieć zgłoszenia do soboty, czyli sprawa jest pilna.

                    I ... bardzo przepraszam, ale nie chcę mieć problemu z rozprowadzaniem słodu - dlatego będę prosił o przedpłatę - powiedzmy 10 zł. Jest łikend więc przelewy międzbankowe nie będą działać, ale mam nadzieję, że macie konta w Mbanku, albo w Intelligo

                    A w ogóle to ten Boguty młyn jest wart polecenia - świetny kontakt przez GG i b. dobre ceny. BalticMalt tez uprzejmie odpowiedział, ale co z tego, jeśli nie sprzedają wysyłkowo...

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • dadek
                      Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
                      dadek
                      Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
                      2023-11-17, 00:48
                    • slawekkazek
                      Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow
                      slawekkazek
                      Warto odnotować kolejne wydawnictwo o tematyce piwowarskiej: Wrocławskie browary i słodownie, Tomasz Sielicki, Mariusz Kotkowski, Antoni Arsłanow. Z opisu: "Przez wieki Wrocław słynął z piwowarstwa, a tutejsze napitki można było spotkać w wielu zakątkach Europy. Pod koniec XIX stulecia...
                      2024-11-25, 17:53
                    • dadek
                      Vojkovice 252, Pivovar Koníček
                      dadek
                      Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
                      2023-11-22, 05:14
                    • dadek
                      Bakov 4, Bakovský pivovar
                      dadek
                      Browarek w niewielkiej wsi położonej około 9 km od Náchodu. Dojechać tu można pociągami do przystanku osobowego Olešnice (zatrzymuje się co drugi pociąg co dwie godziny) skąd spacerem do przejścia jest niecałe 3 km ładną widokowo trasą. Sama wieś jest bardzo ładna, położona na stoku...
                      2023-06-30, 00:55
                    • darekd
                      AleBrowar, Tower of Cats
                      darekd
                      India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
                      I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

                      Są jeszcze parametry i skład:
                      Ekstr. 15%
                      Alk.6,2%

                      w składzie...
                      2025-02-12, 23:00
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...