Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComte
(sto pytań do... ) - słodownie
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Prametry słodu deklarowane przez Bogutynmłyn
wilgotność - 4%
zawartość ekstraktu S.M. - 81,5 %
różnica ekstraktu DLFU - 1,4%
barwa EBC - 3,5
barwa po ugotowaniu - 5,6
czas scukrzania w min - 5 min 15 sek
czas filtracji w min - nie wiekszy niz 60
zawartość białka - WS.S - 10,9 %
azot rozpuszczalny MG/1 - 69.6
liczba Kolbacha - 40%
siła diastyczna WK - 250
lepkość MPAS - 1,50
PH - 5.9
wyrównanie - 95.2 %
uszkodzone - 0.4 %
zanieczyszczenia - 1.0 % (w tym 0.3% pleśni)
kruchość - 88%
Comment
-
-
przepraszam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykZałożyłeś już w tym celu temat - nie musisz tego ogłaszać w kolejnym Zainteresowani i tak znajdą Twoja informację.
przepraszam. Sprawa pilna. Chciałem szybko dotrzeć do wszystkich zainteresowanych
Comment
-
-
Mozna kupic male ilosci on-line: http://www.bogutynmlyn.pl/index.php?cat_id=6
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LeComtedogadałem się przez GG n/t słodu z Bogutymłyna. Jadę w tę okolicę po niedzieli 2.07.2006, wracam po tygodniu. Najpierw chciałem kupić tylko dla siebie, ale pomyślałem, że może skorzystać razem?
Gość (bardzo miły i konkretny) przez GG powiedział, że przy zakupie 150 kg wyjdzie 1,84 zł za kg. A jeśli mniej to obniżka będzie proporcjonalna do ilości.
czy ktoś z Wwy się pisze na to? Odbiór w Ząbkach, albo dowiozę pod wskazany adres ale.. w ciągu 2tygodni, bo nie będę specjalnie jechał, tylko przy okazji.Chyba, że skasuję kontrahenta za gaz do autka.
Oczywiście muszę mieć zgłoszenia do soboty, czyli sprawa jest pilna.
I ... bardzo przepraszam, ale nie chcę mieć problemu z rozprowadzaniem słodu - dlatego będę prosił o przedpłatę - powiedzmy 10 zł. Jest łikend więc przelewy międzbankowe nie będą działać, ale mam nadzieję, że macie konta w Mbanku, albo w Intelligo
A w ogóle to ten Boguty młyn jest wart polecenia - świetny kontakt przez GG i b. dobre ceny. BalticMalt tez uprzejmie odpowiedział, ale co z tego, jeśli nie sprzedają wysyłkowo...
Comment
-
Comment