Przyprawy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • krzychu-n
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2007.04
    • 35

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
    Od dawna stosowano marihuanę jako dodatek do piwa. Tylko ile tego dodać do warki żeby miało sens ale żeby nie przesadzic?
    A to jest legalne??

    Comment

    • DanielJakubowski
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.12
      • 791

      #47
      Przecież on pyta tylko teoretycznie..

      Ostatnia zmiana dokonana przez DanielJakubowski; 2008-03-28, 16:42.
      Pozdrawiam
      dj

      Comment

      • piotr99
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2005.04
        • 51

        #48
        oczywiscie chodzi o rosline pozbawiona THC co jest jak najbardziej legalne

        Comment

        • jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotr99
          oczywiscie chodzi o rosline pozbawiona THC co jest jak najbardziej legalne

          aaa, no to myślę, że jak wrzucisz dwa kilo to będzie w sam raz.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • angasc
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2006.04
            • 977

            #50
            Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
            Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
            No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24004

              #51
              jakby udział marychy miał wnieść coś smakowo wspaniałego do piwa, każdy komercyjny browar by produkował takie cudo
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • piotr99
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.04
                • 51

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
                Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
                No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.
                eksperyment, co wyjdzie dowiesz sie dopiero jak zrobisz

                Comment

                • larry
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2008.01
                  • 68

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                  Może ja rzeczywiście jestem porąbany niestandardowo, ale nie rozumiem po kiego diabła dawać maryśkę do piwa. Ani to nie będzie trzepało w mózg jak należy, ani smak przyjemny - jak dodanie siana.
                  Co zdaniem autora taki dodatek miałby przynieść pozytywnego?
                  No sorki, ale naprawdę nie rozumiem i proszę o oświecenie.
                  Może w jakiś sposób na twoje pytanie odpowie opis z butelki takiego piwa :P

                  "Cannabia® (Alk.4,8%;ekstr.12%)- Piwo na bazie słodu, konopi i chmielu, jest pierwszym napojem konopnym wytwarzanym od 1996 z recznie zbieranych konopi z ekologicznych upraw dojzewajacych i suszonych w bawarskim słońcu. Kombinacja palonego słodu, konopi i chmielu tworzy jedyny w swoim rodzaju wyśmienity konopny smak. "

                  Moim zdaniem nie było w smaku tego piwa niczego "wysmienitego", a juz napewno nic "konopnego" chyba ze dotychczas znalem smak innej konopi. Jedyna fajna rzecz w tym piwie to oprawa graficzna butelki i kapsal w kolorach rasta

                  Comment

                  Related Topics

                  Collapse

                  • m2200
                    Kiedy wrzucać przyprawy podczas cichej fermentacji?
                    m2200
                    Witam,

                    wracam do problematyki mojego warzenia azjatyckiego ale'a z przyprawami. Fermentacja burzliwa już powoli się kończy (10 dzień), trzeba będzie niedługo zlać na cichą.

                    Na cichej mam zamiar potrzymać piwo około dwóch tygodni (oczywiście zalezy to od tego...
                    2019-05-16, 17:06
                  • e-prezes
                    Nepomucen, Michael
                    e-prezes


                    Zapewne duża część userów pamięta, że lubię dynię w piwie (lub piwo w dyni, bo i to robiłem). Po paru latach posuchy festiwalowej musiałem sprawdzić jak obecnie piwowarzy podeszli do tematu piwa dyniowego. Wielu pamięta takie z początku fali kraftu, po tym jak grzyby po deszczu...
                    2022-11-29, 13:43
                  • Petitpierre
                    Cornelissen, Herkenrode Cister
                    Petitpierre
                    Po prostu cysterskie. Lekki blond, wprowadzony na rynek dopiero w 2017. W zapachu fermentująca morela, może przyprawy, ale leciutko, troszkę ziemisty charakter, tutaj słabo, w nucie dolnej ciekawiej wino assyrtiko, może moscatel aleksandryjski, ale odrobina acetonu. Wytrawne, gorzkie, goryczka...
                    2022-10-31, 09:13
                  • jacu1234567890
                    Porter angielski - przyprawy
                    jacu1234567890
                    Witam,
                    chcę uwarzyć porter angielski (zestaw, zacieranie) którego sam bym zmodyfikował przyprawami (cynamon, goździk, anyż) takie piwo świąteczne. Czy ten styl warto przyprawiać czy lepiej uwarzyć czysty porter?
                    2017-09-11, 11:14
                  • Petitpierre
                    Van Steenberge, Gulden Draak Brewmaster
                    Petitpierre
                    Piwo jest hołdem od głównego browarnika, jakim aktualnie jest Jef Versele, dla swjego dziadka, Jozefa Van Steenberge oraz 230-lecia założenia browaru. Inspiracją miały być podróże do USA. Piwo jest leżakowane w beczce po whiskey lub whisky-pogrzebawszy troszkę można znaleźć informację,...
                    2022-09-20, 17:23
                  • Loading...
                  • Koniec listy.
                  Przetwarzanie...