Czy jakaś dobra dusza podzieliłaby się może drożdżami 3068? W sobotę będę we Wrocławiu, szykuję się do dwóch warek pszenicznych, szkoda byłoby robić na suchych.. Przy okazji podzielę się piwkiem z mojej pierwszej zacieranej warki do oceny (IPA)
Odpowiem w imieniu sekcji Wro- akurat w danym momencie słabo u nas z w miarę nie przetrenowanymi drożdżami tego typu - a akurat pszeniczne mają to do siebie, że się łatwo degenerują i z warki na warkę coraz mniej bananów, że o goździkach nie wspomnę
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
Do Koszęcina...
Comment