Jakie efekty daje ten chmiel ? Warto go kupić ?
Chmiel German Perle - warto się nim zainteresować?
Collapse
X
-
Tej odmiany używam od dwóch lat ale nie mogę o niej wiele powiedzieć bo używam TYLKO Perle.
Sporadycznie używam innych więc tak naprawdę nie mogę sie porównać.
Pilsy wychodzą rewelacyjne,czyściutkie w smaku.Z tego co wiem jest to chmiel goryczkowy.Mój ma 10%AA.
Naprawde nie mam żadnych zastrzeżeń do tego chmielu-nie ma w nim żadnych "niepokojących posmaków i zapachów ziół" jakie bywały w innych.
Napisz do Mapajaka bo też coś robił na tym chmielu odemnie.Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-07-25, 05:40."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
Related Topics
Collapse
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Zula to chmiel będący połączeniem Lubelskiego, Savinjskiego Goldingu (Słowenia) oraz dzikich chmieli z dawnej Jugosławii....-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Jedno z trzech piw (obok Zuli i Oktawii) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% i 4,5%
Chmiel: Książęcy, o którym wiem niewiele, na ecie wspominają o czerwonej pomarańczy i moreli. Gdzieś jakiś bloger wspominał, że cytrusy....-
-
-
Jedno z trzech piw (obok Książęcego i Zuli) z serii Polski Chmiel, która jest do dostania w Aldi.
Wszystkie piwa mają 11% ekstr. i 4,5% alk.
Oktawia to chmiel oparty na chmielach Brewers Gold oraz Northern Brewer i dzikie odmiany z d. Jugosławii
Aromat -...-
-
-
Urban Chestnut to browar z amerykańskiego St. Louis, założony w 2010 r. przez Bawarczyka Floriana Kuplenta, którego filozofią jest łączenie piwowarskiego nowego i starego świata.
W 2015 r. w górnobawarskim Wolnzach (w sercu chmielarskiego regionu Hallertau) otworzył drugi browar....-
Channel: Niemcy
2024-12-27, 21:18 -
-
Wyczaiłem na alegroszu taki kocioł z kega, co myślą bardziej doświadczeni piwowarzy, warto to brać czy raczej się nie sprawdzi?
https://allegro.pl/oferta/keg-50l-z-...ce-14834254448...-
Channel: Sprzęt
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment