Jakość słodu a jego cena...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Na mnie "made in UE" wpływa zdecydowanie odpychająco, bo to jakby się ktoś wstydził producenta=pewnie jakiś syf
    W pełni popieram, made in UE blisko do "made in China". Wiem, że to bez sensu ale tak mi się kojarzy.

Comment

• SlawekT
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2006.08
      • 174

Chyba nikt nie wspomniał, że Bogutyn Młyn załączoał do zakupionego worka ksero kopii świadectwa badań, więc można się było z niego dowiedzieć, skąd słód był. No chyba, że ten kwit to jakaś lipa, ale nie sądzę. KUpowałem 2 x po 30 kg i za każdym razem był inny CoA. Więc można zarządać od WES'a takiego dokuemtu i wtedy się można będzie dowiedzieć skąd słód pochodzi.

Comment

• Seta
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.10
        • 6964

Świadectwo jakości nie musi zawierać danych producenta, jeżeli to WES zleci jego wystawienie. W sumie to nawet sam WES może wystawiać świadectwa, powołując się na badania, które zleciła/przeprowadziła słodownia i nie musi wymieniać jej nazwy.
        Wszystko da się obejść...

Comment

• SlawekT
          • 2006.08
          • 174

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedzi
          Świadectwo jakości nie musi zawierać danych producenta, jeżeli to WES zleci jego wystawienie. W sumie to nawet sam WES może wystawiać świadectwa, powołując się na badania, które zleciła/przeprowadziła słodownia i nie musi wymieniać jej nazwy.
          Wszystko da się obejść...
          Oczywiście, że masz rację, ale chodziło mi o to, że z tegoświadectwa będzie wiadomo, kto jest producentem, żeżeli jest wystawione przez producenta lub,jęzeli badania zostało zlecone, że jest na zleceniodawcę. Natomiast nie może wystawiac świadectwa badań ktoś, kto nie jest prdoucentem i nie ma lab, bo to jest fałszerstwo. WTedy można wystawić tylko specyfikację, zawirająca nie wyniki badań, lecz gwarantowane własciwości.

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Nie jestem pewien, czy Wytwórnia Ekstraktów Słodowych nie ma potrzebnego laboratorium. Tak czy owak wystawiający świadectwo jakości nie musi być wykonawcą badania.

Comment

• SlawekT
              • 2006.08
              • 174

Zuawąż, że nie pisałem oświadectwie jakości, a o świadectwie badąń, a to wbrew pozorom zasadnicza różnica.

Comment

Przetwarzanie...
              X