Brew-kit czy mozna dzielic??

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • andron1
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.10
    • 11

Brew-kit czy mozna dzielic??

Otoż niedlugo zaczne swoją przygode z browarem domowym.
    I mam pytanko. Czy mozna podzielic brew-kit??
    Tzn. Wykorzystac połowe i np za jakis miesiac-dwa resztę??
    Czy z pozostała połową nic sie nie stanie??
    Jesli można to w jakich warunkach przechowywać??

Z góry dzieki za odp.
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Od bidy można ale po co? Skąd weźmiesz drożdże na drugą połowę? Dokupisz czy będziesz wykorzystywał gęstwę. Napisz dlaczego chcesz to dzielić. Bez sensownego powodu naprawdę odradzam. Dwa razy więcej pracy, dwa razy większa szansa na zakażenie...

Comment

• andron1
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.10
      • 11

Ok dzieki
      O taka odp mi chodzilo

Comment

Related Topics

Collapse

• jujooo
        Przeterminowane składniki do piwa BREWKIT
        jujooo
        Witam serdecznie.

Mam pytanie. Chciałbym zrobić piwo z brewkitu używając do tego ekstraktu słodowego. Wszystko mam przygotowane, ale problem w tym, że obie puszki (brewkit oraz ekstrakt) są przeterminowane około dwa lata.

Mam pytanie, czy warto ryzykować z użyciem...
        2023-08-23, 15:14
      • dadek
        Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
        dadek
        W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
        2022-10-21, 02:12
      • wirdar1
        Brewkit Czech Pils
        wirdar1
        Witam
        To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
        Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
        13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
        2023-03-21, 15:51
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • Serokomlak
        Islandia, Egilsstaðir, Fagradalsbraut 25, Austri Brugghús
        Serokomlak
        Egilsstaðir to miasteczko (zamieszkałe przez ok. 2,5 tys. mieszkańców) będące komunikacyjnym centrum środkowo-wschodniej Islandii, które jest zwornikiem w regionie Austurland. Z Egilsstaðir można udać się do Seyðisfjörður - portu (można tu kupić ciekawe piwa warzone dla miejscowych sklepów...
        2024-10-27, 00:16
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...