Jak co roku zaopatrzyłem się w chmiel w szyszkach od tzw. chłopa, który nie robił badania zawartości alfa tego chmielu. Podobno w tym roku zawartość alfa-kwasów dla lubelskiego wynosi około 4,8 a Marynka aż 11. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
Jaka jest zawartość alfa-kwasów w tegorocznym chmielu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziPodobno w tym roku zawartość alfa-kwasów dla lubelskiego wynosi około 4,8 a Marynka aż 11.
LUBELSKI:
-alfa kwasy- 4,0-5,5%
MARYNKA:
-alfa kwasy- 10,0-14,0%
Oczywiście kilka plantacji dalej może być już inny, ale coś trzeba założyć.
-
-
W tym co ja kupiłem jest ok. 8Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziW tym co ja kupiłem jest ok. 8
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziJPodobno w tym roku zawartość alfa-kwasów dla lubelskiego wynosi około 4,8 a Marynka aż 11.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
Comment