Spleśniały słód

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • radekam
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2006.03
    • 165

    Spleśniały słód

    Pozostawiam pod ocenę słód z fotografii.
    Jest to jasny karmel który leży sobie w worku w suchej, blokowej piwnicy od ok 2 lat.
    Wygląda jak by pokryty jakimś pyłem, i po wzięciu do ręki pozostawia na niej ten pył.
    Słód smakuje normalnie, nie ma posmaku pleśni czy innego obcego.
    Co o ni sądzicie? Nie strach go używać?
    Bo wywalać go szkoda - jest tego z 10 kg.
    Attached Files
    Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
    W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
    W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam Wyświetlenie odpowiedzi
    (...)
    Bo wywalać go szkoda - jest tego z 10 kg.
    Wywalić, bez zbędnych sentymentów.
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

    Comment

    • alkow
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2008.03
      • 34

      #3
      Możesz wstawić do piekarnika na 30 oC na spodeczku wyłożonym wilgotną watą lub gazą i poczekaj 72h. Jeśli jest zakażony pleśnią to łatwo się zoriętujesz.

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
        Wywalić, bez zbędnych sentymentów.

        Najlepiej kaczkom łabędziom nad rzeką albo innym ptakom.
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • radekam
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2006.03
          • 165

          #5
          Dobry pomysł. Już sobie rośnie e mokrej szmatce w ciepłym miejscu.
          Zobaczymy co wyrośnie ;-)
          Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
          W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
          W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.

          Comment

          • huanghua
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2005.10
            • 1910

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam Wyświetlenie odpowiedzi
            (...)Zobaczymy co wyrośnie ;-)
            Mi kaktus na dłoni wyrośnie, jak Tobie coś ze słodu wyrośnie.
            W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

            Comment

            • Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
              Mi kaktus na dłoni wyrośnie, jak Tobie coś ze słodu wyrośnie.
              No moze wyrosnac piekna pajeczynka plesni. Jesli jest dosyc wilgoci.
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

              Comment

              • radekam
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2006.03
                • 165

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                Mi kaktus na dłoni wyrośnie, jak Tobie coś ze słodu wyrośnie.
                To ma ci sporą szansę wyrosnąć ten kaktus jak pojawi się na słodzie piękna zielona pleśń.
                Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
                W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
                W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.

                Comment

                • gniady
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2006.12
                  • 146

                  #9
                  Ja to bym z tego jakiegoś pseudo łyskacza zrobił, szkoda wyrzucić, chociaż bardziej szkoda do piwa dodać, bo smaku to ten słód nie poprawi.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X